Csökkenő piacon tovább növeli eladásait az Apple

HusztiD 2017.01.17. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 137

12-inch-macbook

Az IDC jóvoltából készült egy új felmérés, melyben a 2016-os év utolsó negyedévének PC eladásait vizsgálták meg. Jól tudjuk, hogy tavaly októberben frissítette az Apple a MacBook Pro vonalat, amivel a vállalatnak sikerült egy kicsikét növelnie az eladásait. Legalábbis ezt állítják a szakik.

Ha az egész 2016-os évet hasonlítjuk, akkor a gyártók összesen 260 millió gépet szállítottak le, amely 5,7 százalékos csökkenésnek felel meg a 2015-ös adatokhoz képest. Ha az utóbbi évek statisztikáit nézzük, akkor éves szinten 1,5 százalékos visszaesés állapítható meg a piac ezen szegmensén.

A 2016-os év negyedik negyedévében viszont az Apple-nek sikerült növelnie egy kicsit, 7,4-ről 7,5 százalékra az eladásait világszerte, amivel a negyedik legnépszerűbb gyártó címben részesülhetnek. Őket már csak a Lenovo, HP és a Dell triója előzi meg.

Az elemzők rámutattak arra, hogy sokak számára vonzóak az új MacBook Pro modellek, köszönhetően a vékonyításnak, a viszonylag erős hardvernek és a dizájnnak. Ezzel ellentétben pedig maga a piac azért csökken, mivel a többi gyártó nem mutatott be jelentős újdonságokat az elmúlt időszakban, valamint a Windows 10 egyaránt hiányt szenved az olyan funkciókból, amelyek jobban megdobnák az eladásokat.

Mi pedig várjunk türelemmel, ugyanis január 31-én lesz az Apple 2017 Q1-es pénzügyi konferenciája, melyből nem csak az derül ki, hogy milyenek voltak a Mac eladások, hanem, hogy hogyan alakult az Apple bevétele és iPhone értékesítései a tavalyi év utolsó három hónapjában.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!