Újabb rekord megdöntésére készül idén az Apple

HusztiD 2017.01.16. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 360

iphone-mosaic

Az előző év folyamán több elemzőcég állította azt, hogy az Alphabet vagy az Amazon lesz az első egybillió értékű vállalat, amivel sikerül megelőzniük az Apple-t. Az Asymco elemzője, Horace Dediu kicsit másképp látja a helyzetet, ugyanis számításai alapján az idei év folyamán az Apple már átlépi ezt a bűvös határt az iOS generálta bevételekkel, amivel ők lesznek az elsők, akik eme egybilliárdos álmot elérik.

Az elemző szerint az iPhone történelmének első 10 évében az almások elérik az 1,2 milliárd eladott készüléket, amivel a legsikeresebb termék nevet egyaránt bezsebelheti a vállalat. Ha ehhez még hozzáadjuk az iPod Touch, iPad, Apple Watch és Apple TV termékek összesített eladásait, akkor az év végére 1,75 milliárd darabot értékesít belőlük a vállalat, 2018 év végére pedig 2 milliárd ilyen készülék lesz világszerte.

Dediu úgy hiszi, hogy az iOS eladások nagyjából 980 milliárd dollárt tesznek ki az idei év közepéig. Ezek mellé pedig még hozzájönnek a hardvereladások, előfizetések vagy a médiából származó bevételek, ami újabb 100 milliárd dodót jelent. Érdekességképp még megosztotta, hogy évente 17,5 billió feloldás történik az iPhone készülékeken. Napi szinten ez 48 milliárdot jelent, amiből kiszámolta, hogy megközelítőleg 600 millió aktív iOS készülék található meg a világon, amit a felhasználók napi szinten átlagosan 80 alkalommal oldanak fel.

Végezetül megjegyezte, hogy az iPhone jogosan érdemli meg, hogy sikeres legyen, ugyanis az elmúlt 10 év során túlélt mindenféle iPhone-gyilkosként emlegetett készüléket. Az Apple egy olyan ökoszisztémát alakított ki, amit szívesebben használnak a felhasználók, hiszen sok előnyt rejt magában.

Hogy a valóságban valóban eléri-e az egybilliós határt az Apple, azt még csak az év hátralévő részében fog kiderülni. Reméljük, hogy nagyot robbantanak az idén ősszel érkező új telefonnal, így ha az megtörténik, akkor minden bizonnyal igaz lehet az elemző számítása.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Pal007 - 2017.01.16. 13:24

    Na neeee…

Szólj hozzá Te is!