Csökkenő iPhone eladások miatt zárta rosszul az előző évét a Foxconn

HusztiD 2017.01.12. 10:25 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 193

foxconn-iphone-tim-cook-us1

Nagyon jól ismerjük már a Foxconn-t, hiszen ők az Apple egyik fő partnerei, akik leginkább az iPhone alkatrészeinek legyártására és a telefon összeszerelésére szakosodtak. Nem olyan régen pedig megejtették a pénzügyi konferenciájukat, melyből kiderült, hogy nem sokkal, de bizony alul teljesítették magukat.

Az információk szerint 2016 folyamán összesen 136,38 milliárd dollár bevétele volt a gyártónak. Ez 2,81 százalékos csökkenést jelent az ezt megelőző éves adatokhoz képest. Nem nagy visszaesés ugyan, azonban a Foxconn eddig még sosem könyvelt el magának olyan pénzügyi évet avagy negyedévet, melyben csökkenésről számoltak volna be.

Elemzők szerint ennek fő oka az Apple, ugyanis kevesebb telefont rendeltek be. Mint tudjuk, ennek az almások is megisszák a levét, ugyanis az utóbbi negyedévekben mindig csökkenés volt tapasztalható, ami nyilván kihatással van a partnerekre egyaránt. Érdemes egyébként kiemelni a tavaly decemberi hónapot, ugyanis az utolsó hetekben 9,76 százalékkal növekedett a gyártó, ami részben a kínai újévnek és az iPhone 7 Pluszra irányuló nagy keresletnek tudható be.

Vincent Chen elemző szerint a 2016-os év visszaesést hozott a Foxconnak, de a 2017-es év sokkal derűsebbnek néz ki, ugyanis az iPhone 8-ra minden eddiginél nagyobb kereslet fog mutatkozni, amit természetesen a gyártó is meg fog érezni. A szaki szerint egyébként 5-10 százalékos bevétel növekedésre számíthat a Foxconn ebben az időszakban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!