Az iPod keresztapja új érdekességeket osztott meg az első iPhone-ról

HusztiD 2017.01.12. 17:25 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 559

fadell-jobs1

Tudjuk nagyon jól, hogy a hét folyamán volt 10 éve, hogy Steve Jobs bemutatta a legelső iPhone-t. Ennek apropóján a csak iPod keresztapjaként emlegetett Tony Fadell osztott meg új, eddig ismeretlen történetet az almás vállalat első okostelefonjáról.

A BBC-nek adott interjúban Tony azt boncolgatta, hogy az egész iPhone projekt egy hatalmas titok volt. Steve elmondta számára, hogy nagyon kevesen tudnak a létezéséről, aki pedig bármilyen információt mer róla kiszivárogtatni, azt azonnal kirúgják. Nyilván akkor lett volna bajban valaki, ha elhagyja az első prototípusok egyikét.

És majdnem ez történt! Tony épp a reptéren várakozott, majd arra lett figyelmes, hogy nincs meg a szigorúan őrzött telefonja. Órákon át tartó keresés után találta meg a két ülés közé beesve, ugyanis véletlen folyamán kicsúszott a zsebéből. Tony ekkoriban nagyon izgult, ugyanis nem szerette volna, ha pont ő lett volna az az egy, aki miatt idő előtt kiszivárog a telefon.

A legelső iPhone-t pedig teljesen másképp tervezték, mint ahogy végül bemutatták. Az első, hogy az érintőkijelző helyett egy iPod féle kereket kapott volna a telefon. Tony ekkor elmondta Stevenek, hogy emiatt úgy néz ki a telefon, mintha egyenesen a hatvanas években adták volna ki, illetve nagyon nehéz használni. Nagyjából ezzel el is szállt ez az ötlet, így maradt az érintőkijelző.

A másik dolog, hogy Steve mindenféleképpen ragaszkodott, hogy a telefont kizárólag az ujjainkkal tudjuk navigálni. Tony ekkor elmondta az egykori CEO-nak, hogy szükség lesz egy stylus-ra, hiszen csak azzal fog működni. Annyira meg volt róla bizonyosodva Tony, hogy készült egy stylus képes modell, amit  végül Steve nem látott, hiszen azonnal leszedte volna a fejét.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!