Részben megoldódott a 2016-os MacBook Prók üzemidő problémája

HusztiD 2017.01.11. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 295

touch-id-power-button1

Még tavaly december végén jött egy meglehetősen érdekes beszámoló a Consumer Reports csapatától, ugyanis tesztjeik során nem ajánlott minősítést kapott a 2016-os MacBook Pro. Ennek fő oka az üzemidő volt, ugyanis a méréseik alapján hatalmas, több órás különbségek voltak tapasztalhatóak.

Tudjuk nagyon jól, hogy a hírre harapott az Apple, ugyanis miután nagy visszhangot keltett az ügy, az almások elkezdték kivizsgálni. Most pedig újabb hírek láttak napvilágot arról, hogy hol tart az ügy. A jó hír, hogy az Apple megtalálta, mi okozza a galibát, a Consumer Reports pedig megígérte, hogy még a hét folyamán újabb teszteknek vetik alá a gépeket.

Az almások elmondták, hogy örülnek neki, hogy lehetőségük volt a Consumer Reports csapatával együtt dolgozni, hiszen általuk rájöttek, mi okozta a hibát. A felmérések során egy rejtett Safari beállítást engedélyeztek, aminek köszönhetően a böngésző kikapcsolta a cache-t. Mivel a szakértők webes tesztekkel mérték az üzemidőt, ezért lettek annyira eltérőek az eredmények, hiszen a Safarinak újra és újra be kellett töltenie minden adatot.

A kaliforniai vállalat szerint amit a Consumer Reports csinált, az egyáltalán nem helyt álló, nem minősül valós életbeli megpróbáltatásnak. Az Apple mikor teszteli termékeit, akkor megpróbálják a felhasználói szokásokhoz, úgymond a valós életbeli körülmények hatásai alá kitenni a gépeket.

Kíváncsiak vagyunk, hogy milyen eredmények születnek az újabb tesztekben, ugyanis az almások javították a már említett Safari hibát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!