Problémák adódtak az AirPods-szal; újabb iOS biztonsági rést fedeztek fel – mi történt a héten?

HusztiD 2017.01.07. 14:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 420

Lassan, de elkezdődött a 2017-es esztendő. Pont az az év, amikor talán a legnagyobb újdonságokat várjuk az Apple-től, ugyanis az elmúlt hónapok pletykái szerint idén igazán nagyot ütnek az új iPhone-nal. Na de egyelőre nézzük meg, hogy mik voltak az első hét legérdekesebb hírei.

airpods-2-780x367

Komoly gondok adódtak az AirPods fülesekkel

Az eredetileg 2016 októberére ígért vezeték nélküli AirPods fülesek megjelenésén csúsztatott az Apple, így két hónappal később, decemberben érkeztek meg az első modellek. Azóta titok fedi, hogy miért volt erre szüksége az Apple-nek, de most úgy néz ki, hogy meg van, mi lehetett a fő ok.

airpods1

Bővebben itt.

Újabb rekord született az App Store-ban

Alig pár nap telt el a 2017-es évből, de az Apple már újabb rekordokat jelentett be. Kedvenc vállalatunk szerint idén január elseje egy újabb emlékezetes nap volt az App Store-ban, ugyanis az első 24 óra leforgása alatt összesen 240 millió dollár bevételt generáltak a felhasználók.

appstore_refund_kiemelt

Bővebben itt.

A Synaptics bemutatta a közelgő okostelefonok hitelesítési eljárásait

Az Apple egyik partnere, a Synaptics nem olyan régen egy új, több faktoros biometrikus hitelesítési eljárást mutatott be, amely egyaránt visszaköszönhet a jövőbeli okostelefonokban, tabletekben és laptopokban. A vállalat a KeyLemonnal együttműködve egy olyan eljárást fejlesztett ki, amivel a későbbiekben sokkal biztonságosabb lehet a hitelesítés.

synapticsmultifactor

Bővebben itt.

Emberi munkaerő helyett automatizált gyártásra vált a Foxconn

Az utóbbi hetek folyamán egyre többet olvashattunk arról, hogy mi lesz az Apple sorsa, hogy Donald Trump lett az elnök. Mint tudjuk, Trump korábban ígéretet tett, hogy Amerikába hozza többek között az Apple gyártási folyamatait, s emiatt nem olyan régen még egy találkozót is szervezett, ahol a híres nagyvállalatok vezetőivel konzultált.

foxconn-robots

Bővebben itt.

Nagyon kevesen fizetnek a Super Mario Run teljes tartalmáért

December 15-én végre-valahára megérkezett Super Mario az iOS eszközeinkre, amely kezdetben nagy sikert aratott, hiszen rögtön a toplisták első helyeire ugrott fel. Azóta többször beszámoltunk róla, s mint tudhatjuk, a felhasználók nem igazán elégedettek a Nintendo politikájával, hiszen maga a játék ingyenesen tölthető le, ám ahhoz, hogy a teljes kontentot feloldd, 9,99 eurót kell érte fizetned.

super-mario-run-screenshots1

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején beszámoltunk egy újabb súlyos iOS biztonsági hibáról, ami után Tim Cook arról beszélt, hogy mennyire jól pörögnek az AirPods megrendelések. Kicsivel később megtudhattuk, hogy haldoklóban van az okosórák piaca, majd fény derült, hogy milyen új móddal érkezik az iOS 10.3. A Consumer Reports továbbra is makacskodik az új MacBook Pro modellek kapcsán, illetve ezek voltak az elmúlt év legnépszerűbb alkalmazásai.

screen-shot-2017-01-03-at-6-12-23-pm

A hét második felében jött a hír, hogy áprilistól Indiában is megindul az iPhone gyártás, majd láthattuk a Nike legújabb Apple Watch reklámjait. Ha már Apple Watch, akkor megtudhattuk, hogy ősszel érkezik a harmadik generáció, valamint szó esett az Intel új Kaby Lake processzorairól. Végezetül ígéretes workstationt mutatott be a Dell, majd az Energous CEO-ja érdekes dolgokat árult el az idei iPhone-ról.

Ezek voltak a 2017 első hetének legérdekesebb történései. Reméljük, hogy jövő héttől is lesznek újabb érdekes híreink, valamint a szóbeszédek szerint 10-én érkezik az iOS 10.3, amiben ígéretes újdonságokra számíthatunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!