Újabb rekord született az App Store-ban

HusztiD 2017.01.06. 10:25 App Store, iOS, Kiemelt hírek 0 db 492

appstore_refund_kiemelt

Alig pár nap telt el a 2017-es évből, de az Apple már újabb rekordokat jelentett be. Kedvenc vállalatunk szerint idén január elseje egy újabb emlékezetes nap volt az App Store-ban, ugyanis az első 24 óra leforgása alatt összesen 240 millió dollár bevételt generáltak a felhasználók.

Egészen elképesztő ez az adat, de akkor még nem említettük, hogy december folyamán összesítetten 3 milliárd dollár értékben vásároltak az emberek az App Store-ból. Persze a fejlesztők sem panaszkodhatnak, hiszen az előző éves adatokhoz képest 40 százalékkal több bevételre tettek szert, ami szám szerint 20 milliárd dollár nyereséget jelent számukra.

Na de mégis mi volt a menő január első napján? A hivatalos információk szerint nem csak az App Store-ból, hanem alkalmazáson belül is sokat költekeztek az emberek. Ezen az egy napon pedig a Pokemon Go és a Super Mario Run volt az, melyek a legtöbbet profitáltak.

Érdemes megemlíteni, hogy jelenleg több, mint 2,2 millió alkalmazás található meg az App Store-ban. Ez szám szerint 20 százalékos növekedést jelent az egy évvel ezelőtti állapothoz képest. Phil Schiller megjegyezte, hogy 2016 igazán rekordot döntő egy év volt, s eléggé ígéretesek a jelenlegi adatok, így 2017-ben újabb sikerek várhatóak.

Végezetül az elmúlt egy év legnagyobbat növekvő alkalmazásai a Monster Strike, Fantasy Wetward, Clash Royale és a Pokemon Go volt. Megemlítésre méltó a nem olyan rég megjelent Super Mario Run, azonban ez karácsonykor és az új év első napján vitte a prímet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!