Nagyon kevesen fizetnek a Super Mario Run teljes tartalmáért

HusztiD 2017.01.05. 10:25 iOS, Játékok, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 476

super-mario-run-screenshots1

December 15-én végre-valahára megérkezett Super Mario az iOS eszközeinkre, amely kezdetben nagy sikert aratott, hiszen rögtön a toplisták első helyeire ugrott fel. Azóta többször beszámoltunk róla, s mint tudhatjuk, a felhasználók nem igazán elégedettek a Nintendo politikájával, hiszen maga a játék ingyenesen tölthető le, ám ahhoz, hogy a teljes kontentot feloldd, 9,99 eurót kell érte fizetned.

A Wall Street Journal egy új beszámolója a szerint az elemzésekkel foglalkozó Newzoo készített egy kimutatást, amelyből megtudhatjuk, hogy mégis mi a helyzet a Nintendo háza táján. Magát az alkalmazást azt több, mint 90 millióan töltötték le, azonban közülük nagyjából 3 százalék fizette ki a teljes árat. Ez nagyjából 3 millió felhasználót jelent, akik összesen 30 millió dollár bevételt produkáltak a japán vállalat számára.

Az említett 3 százalék elsőre nem igazán hangzik kecsegtetőnek, azonban mégsem annyira rossz. Viszonyításképp a Candy Crush játékosok 2 százaléka fizet, s még így is az egyik legnépszerűbb játék. Különbség a két alkalmazás között, hogy a Nintendonál csak egyszer kell fizetni, míg a Candy Crushnál folyamatosan lehet. Ha fejlesztőkre vonatkozóan nézzük, akkor az utóbbi megoldás a jobb, mivel az termel folyamatos bevételt, miközben a Nintendonál látványos csökkenések lesznek az idő előrehaladtával az egyszeri fizetések miatt.

Érdemes lesz még pár hetet várni, hogy mi lesz kedvenc vízszerelőnk sorsa, ugyanis a kezdeti fellángolás apadni látszik. Elég csak megnézni az App Store-t, hiszen a top grossing menüpontnál jelenleg a 22 helyig csúszott vissza úgy, hogy még egy hónapja se jelent meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Milan - 2017.01.05. 18:55

    Ebben az esteben a felold,az kettő d! Javítsátok

    • HusztiD - 2017.01.05. 21:05

      Köszi, javítva! :)

  2. barnibal - 2017.01.05. 23:23

    Azért van ez így, mert semmi köze nincs az eredeti játékhoz,… na meg csak állított képernyővel lehet nyomatni telón és így k***a nehéz és nagyon gyorsan scrollozik a pálya, visszafele menni full storno így… az eredeti játékban sem lehetett visszamenni csak a képernyőig de itt állítva nincs is szinte!!!!

Szólj hozzá Te is!