A Synaptics bemutatta a közelgő okostelefonok hitelesítési eljárásait

HusztiD 2017.01.05. 17:25 Egyéb, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 559

synapticsmultifactor

Az Apple egyik partnere, a Synaptics nem olyan régen egy új, több faktoros biometrikus hitelesítési eljárást mutatott be, amely egyaránt visszaköszönhet a jövőbeli okostelefonokban, tabletekben és laptopokban. A vállalat a KeyLemonnal együttműködve egy olyan eljárást fejlesztett ki, amivel a későbbiekben sokkal biztonságosabb lehet a hitelesítés.

Első sorban az ujjlenyomatainkkal és a kamera által az arcfelismeréssel lehet beazonosítani az adott felhasználót. Ez talán még nem is jelent akkora újdonságot, de az új eljárásnak köszönhetően az úgynevezett multi-factor motor lehetővé teszi, hogy ő maga döntse el, hogy hitelesít. Tegyük fel, hogy hideg van és kesztyű van rajtunk, így nem lesz szükség az ujjlenyomatra, hanem az előlapi kamera segítségével az arcvonásaink alapján azonosít be.

Vagy mondjuk azt, hogy az ujjlenyomatunk valamiért nem stimmel. Maga a motor képes lesz azt is eldönteni, hogy egy valós vagy hamis ujjlenyomatot használ az adott személy, aki fel szeretné oldani a telefonunkat. Amint azt érzékelné, hogy hamis az ujjlenyomat, akkor egy szempillantás alatt átvált az arcfelismerésre, ami alapján eldönti, hogy az adott illető próbálja-e meg feloldani a telefont, vagy egy arra nem jogosult személy.

A Synaptics marketingért felelős alelnöke, Anthony Gioeli elmondása alapján a jövőben újabb hasznos újításokat kap a motor, amivel tovább tudják növelni a biztonsági szinteket. Természetesen egyelőre kérdéses, hogy az idei évi iPhone-ban bemutatkozik-e egy ilyen eljárás. Mivel a vállalat partneri viszonyban van az Apple-lel, így nem kizárt ennek a debütálása, de hogy az idén lesz-e vagy csak később, még nem tudni. Mindenesetre sokkal biztonságosabb lenne egy ilyen hitelesítési eljárás bevezetése az iOS készülékeinkre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

  1. Zoli - 2017.01.05. 17:40

    Kèrek valakit, magyarázza el nekem, a nègy szàmjegyü kódtól, hogyan jutunk lassan a vérrel törtènô azonosítàshoz!
    Ki a f… èrdekel.
    Milyen szupertitkos információt tárolnak egyesek a telefonukon, hogy mondjuk az ujjlenyomtolvasó már nem elég!!!

  2. Lőrincz Csaba - 2017.01.05. 18:34

    Asztalos vagyok, sokszor ragasztós, lakkos piszkos a kezem és a telefon akkor is csörög. Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy néha piszkos a kezem. Na a fenti újítás ilyenkor igenis jól jönne.

    • HusztiD - 2017.01.05. 18:49

      Ez egy nagyon korrekt felvetés!

  3. Milan - 2017.01.05. 18:52

    Ezzel csak egy a baj.ahhoz hogy felvedd a telefont,nem kell azonosítani magad.

  4. Ironyjakuza - 2017.01.05. 19:15

    Mondjuk a fülesem megkérdi ,igaz Angliául,answert or reject.igy ha értelmesen sikerül ki ejtenem ezzel le tudtam . A síri se tud hungaris,csak jelzem …fuck

  5. Balázs - 2017.01.05. 20:05

    Zoli annyira igazad van! Amúgy nem akarok like funkciót berakni az applikációba fejlesztők?

  6. barnibal - 2017.01.05. 23:30

    Zolival vagyok,… – (lehet tényleg kéne egy lájkfánksön)! Mindegy Csaba amúgy figyelmedbe ajánlanám ha egy frankó mono blue fülest aggatsz az egyik füledbe akkor a telcsit elő sem kell venned, azonosítani meg pláne nem kell,… én ugyan nem üzemben dolgozom hanem irodában de nekem ez nagyon frankón bejött, még hangvezérléssel is faszán megy! Szerintem próbáld ki lehet beválik neked is!

Szólj hozzá Te is!