Az Intel bemutatta a 7. generációs Kaby Lake lineup-ot

HusztiD 2017.01.04. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 213

intel-kaby-lake-jan-ces

A tegnapi nap folyamán a CES berkein belül az ismert gyártó bemutatta új modelljeit, a hetedik generációs Core és Xeon processzorait. Egy ideje ugyan már tudjuk, hogy mire számíthatunk, ugyanis tavaly ősszel már voltak bizonyos modellek, amiket kiadott az Intel, de most bemutatták a teljes termékpalettát, amelyek az idei évi gépekben kapnak majd helyet.

A Skylake-hez képest nem kell drasztikusan nagy újdonságokra számítani, viszont az ígéretek alapján az új chipek kevesebbet fogyasztanak, ami mellett akár 15-25 százalékos sebességnövekedés lesz tapasztalható. Az új lineupban lehullt a lepel az U szériás, alacsony fogyasztású egységekről, melyek valószínűleg az idei évi MacBook notikban kapnak helyet.

intel-kaby-lake-jan-ces-2

A H szériás chipeket már inkább a teljesítményre hegyezték ki, így nem kizárt, hogy azok az erősebb laptopokban, tehát a MacBook Pro modelljeiben fognak ránk visszaköszönni – persze ha idén frissít az Apple, s nem tolja ki a következő év elejéig, mire az újabb generációs Intelek is megérkeznek. Nem érdemes az S szériáról sem megfeledkezni, ami az asztali rendszerekben tesz remek szolgálatot, így az idei iMac gépek lelkét ezek a chipek biztosíthatják.

Jelenleg nehéz pontosan megmondani, hogy mikor érkeznek új Mac modellek, hiszen az előző év folyamán csak a hordozható gépeit frissítette az Apple. Reméljük, hogy nem kell őszig várnunk egy iMac frissítésre, valamint azt szintén, hogy idén végre frissül a Mac Pro vonal egyaránt, amivel megkapják az új Xeon processzorokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!