Haldoklóban az okosórák piaca

HusztiD 2017.01.03. 09:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 10 hozzászólás 1 055

huawei-watch-images-leak-7

A kezdetekben, amikor a Pebble és társai berobbantak a fitnesz-kiegészítők piacára, akkor eléggé nagy kereslet mutatkozott irántuk. Ugyanez elmondható, mikor megjelentek az első Androidos órák, hiszen az első tulajok nagyon szerették a kiegészítőiket és egyben futurisztikusnak találták őket.

Az eMarketer csapata tavaly készített egy felmérést, amikor azt jósolták, hogy 2016-ban 60 százalékkal növekszik az okosórák piaca. Sajnos a valóság merőben más számokat mutatott, hiszen a valós adatok alapján nagyjából 24,7 százalékos növekedésre tehető ez a mérték. A jóslatok szerint az amerikai felnőttek közül 63,7 milliónyian rendelkeznének okosórával, azonban a tényleges adatok alapján csupán 39,5 millió mondhatja el ezt magáról.

A kutatók ugyan rámutattak arra, hogy jelenleg a legnépszerűbb okosóra az Apple Watch, amivel kiválóan nyomon követheti az fitnesz szintjét a felhasználó. Rossz hír azonban, hogy az almások órája viszonylag drága, ezért nem igazán pörögnek úgy az eladások, mint ahogyan azt várnák.

Viszont ha az Android Wear piacot nézzük, akkor ott egyaránt hasonló a helyzet, hiszen kezd csappanni a kereslet és itt is legfőképp az ár dominál, valamint az, hogy már nem számítanak akkora újdonságnak, mint amikor megjelentek az első készülékek. Mi több, a Motorola nem olyan régen már bejelentette, hogy egyhamar nem fognak új okosórával előállni.

Meglátjuk, hogy milyenek lesznek az elkövetkezendő hónapok, illetve hogy mit hoz a 2017-es év az okosórák számára. Természetesen nem mutatkozik akkora kereslet, mint az okostelefonok iránt, de talán még korai volna temetni az órákat. Ti hogy vélekedtek? Rendelkeztek okosórával? Ha igen, akkor mennyire vagytok elégedettek, valamint mennyire gyakran használjátok?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

10 hozzászólás

  1. Galesz1980 - 2017.01.03. 10:32

    Sokáig fittbit blaze órát használtam. Amire nekem kellett arra tökéletes volt. A napokban váltam meg tőle és holnap érkezik az Apple watchom. Kíváncsi vagyok rá Hogy milyen lesz. Nekem mindenem apple kivéve a laptopom. Úgy gondoltam h kipróbálom. A piac szerintem is haldoklik szép lassan mert nagy újdonságot ebbe a szegmensben már nem lehet tenni.

  2. Kárló - 2017.01.03. 21:37

    Az elsők között rendeltem egy Watch 2-t.
    Kb két hétig használtam,aztán eladtam.
    Nekem nem jött be,szerintem gyerek cipőben jár ez a dolog.
    Apple fan vagyok,ezért is vettem meg az órát,de nekem csalódás volt.
    A 42mm-t vettem,és pici volt a csuklómon.
    Mondjuk nem átlagos átmérőjű.
    Az óra nagyon igényes,nagyon szép,de kicsit luxusnak éreztem azt,hogy 236000ft-ért csupán jelzéseket kapok tőle ha valami üzim jött.
    Arról nem beszélve,hogy pár év múlva elavul a szoftver,a hardver,tönkre megy az akksi.
    Akkor mit lehet vele kezdeni majd?
    Oké azt mondom használom csak óraként mondjuk öt év múlva…de nem tudom,mert valószínűleg már akksit sem lehet majd hozzá kapni.
    Szóval totál elveszti az értékét,nem úgy mint egy normál óra.
    Minden évben meg nem akarnék újabbat venni.
    Szerintem ezzel most mellé nyúlt az Apple.

  3. Kárló - 2017.01.03. 21:41

    Miert nem jelenik meg?

  4. Ironyjakuza - 2017.01.04. 07:01

    A Watch egy óra ,nem egy világ megváltó terméke az Apple nek . Se több se kevesebb .
    Jól írta Kárló.
    jelzi ha valamit kapsz ,üzi ,mail,úgy ,hogy a teló fel sem villan .mióta megvan a teló néma módban van ,az is csak rezeg .kiirja ,hogy mennyit mentem ,állítólag cal. is mér ,kirakom az általuk tervezett óra képet , néha fényképet háttérnek . Zenét hallgatok rajta ,mikor kedvem szottyan ,igen Bluetooth on ,mert csak azzal lehet .
    cserélem a szijat ,mikor milyen passzban vagyok .
    Megvettem de nem éri meg az árát ,nem wáoh faktor .ugy kb 50/60 e Ft ot ér .max
    Kibaszottul túl van árazva , de megvettem .majd jövő re jó lesz a gyereknek ,veszek neki csajos szijat hozzá mrt Sztem ez az óra gyerek játék .kb

  5. Ironyjakuza - 2017.01.04. 07:16

    Sztem nincsen haldoklóban ,körülöttem van kb 4 embernek itt .igaz gyerekek apuci megvette , mert gyerek játék , ahogy én is .de Samu Sztem több van ,gear fit………valami no name kb 40-en vagyunk.
    Előtte samsungom volt ,gear s ,na az jó nagy volt ,az kellett volna neked Kárló ,
    Az jobb de csak egy picivel tud többet mint az alma .viszont nem kompatibilis .
    De konvertálás nélkül tudtam zenét rátenni ,meg nagyobb a kijelző,s szebb is .de valahogy az akksi ideje gyenge .sok zenét hallgattam rajta ,ezért .ez többet bír 3 órával kb . Durván 1,7 nap .ha zenélek akkor este töltöm .ja 2 óra alatt fullon van .
    Még egyszer többet tud .nincs lekorlátozva a tudása . Eladtam , ezt vettem vissza sírom .d

  6. Krisztián - 2017.01.04. 08:56

    Fel sem futott, és nem is fog egyelőre. Sem a gyártók, sem a userek nem tudják mi lenne az igény. Ez nem olyan cucc, ami nélkül nem lehet élni. Ennyi pénzt meg sokkal hasznosabb dolgokra is el lehet költeni.

  7. Pancsu - 2017.01.04. 18:58

    Nem értem mi ez a sok rinya!?! Akinek drága ne vegye meg! De az Apple amit megcsinál az meg van csinálva dizájnra is és műszakilag is! Akinek nem tetszik vegye meg a sok androidos szarokat 10 ezer Ft ért is lehet kapni de nem kell le fikázni a Apple Watchot, nekem amióta van nem esik le a kezemrol annyira megszoktam praktikus nincs annyit a telo a kezembe sőt ki sem kell vennem a zsebembol hogy megnézzem hogy milyen üzenetet kaptam! Az Apple tudja mit csinál !

  8. Patrik - 2017.01.04. 20:04

    Pancsu osztom a véleményed! Nekem is már majdnem 1 éve van meg, és szinte teljesen meg vagyok elégedve! Reggel felteszem 7kor, és este 10kor úgy rakom töltőre, hogy 50%on van. (Series 1) Nekem meg sem fordult még a fejembe hogy éjszakára magamon hagyom. Ez nettó hülyeség szerintem. Miért kene magamon hagyni? Éjszaka aludni kell nem az órát nézegetni. Nekem az éjjeli szekrényen van, egy dock-on. Ha meg akarom nézni mennyi az idő, elég csak megérinteni az asztalt, vagy bármit ami a közelben van, és felvillan a kijelzője. Ha üzenet jön, és épp a szobában van a telefon töltőn, (hála az új Scribble módnak) pillanatok alatt tudok az óráról valaszolni. A heti 3-4 edzésről meg nem is beszélek hogy mennyire hasznos.

  9. Kárló - 2017.01.04. 22:52

    Pancsu:
    Mint azt fentebb írtam,Apple fan vagyok.
    Sosem fogok androidos dolgokat venni.
    Így okos órát sem veszek androidosat.
    Nem fikázom a Watch-ot,de nekem nem jött be.
    Az edzésnél sem vettem semmi hasznát,ugyanis elliptikus tréneren edzek,ami ugyanúgy mér mindent amit az óra.
    Az üzem ideje meg kritikán aluli.
    Egyetértek az előttem szólóval,az óra nem ér többet 50000ft-nál.
    Ez lenne a reális ára.
    Úgy vagyok az Apple-lel,hogy ha elő rukkolnak valami új termékkel,nagy valószínűséggel meg fogom venni,de ha nekem nem válik be,azonnal tovább is adom.
    Nem mondom rá minden áron,hogy ez k.jó,csak azért mert Apple.

  10. Ironyjakuza - 2017.01.05. 19:31

    Pancsu
    Sztem félre értetted a mondataimat ,de a gear s -t 120 e Ft ért vettem meg ,a Watch ot is 149 e Ft ért ,nem a pénz a külömbség nálam , mind a kettő megvolt .van nálam reláció ,nem fars a dumám ,ha tőkre komp lenne a gear ,az maradna .de nem az így vettem egy 2 est. MERT EZ MÁR ÁLLJA A VIZET .MINT A GEAR S . Ezért marad meg ,nem másért .

Szólj hozzá Te is!