Ezek voltak 2016 legnépszerűbb alkalmazásai

HusztiD 2017.01.03. 17:55 App Store, iOS, Kiemelt hírek 1 db 1 276

appstore_refund_kiemelt

Mint minden évben, a Nielsen csapata ezúttal is jelentkezett egy új felméréssel, melyben azt vizsgálták, hogy melyek voltak a 2016-os év legnépszerűbb alkalmazásai. Egészen pontosan azt figyelték meg, hogy mely programokat töltötték le átlagosan havi szinten a legtöbben. Talán nagy újdonság ezúttal sem ért minket, hiszen úgymond ismételten a szokásos applikációk foglalták be az első 10 helyet.

Mielőtt belemennénk, érdemes megjegyezni, hogy a felmérés a amerikai iOS megoszlásokat nézi és sajnálatos módon nem tudott, hogy milyen a megoszlás az iPad és iPhone felhasználók között, ugyanis egy kalap alatt van mindkét termék. Ugyanakkor az szintén elmondható, hogy az előző évhez képest mindenhol növekedést tapasztalhattak a fejlesztők.

screen-shot-2016-12-30-at-14-57-26-780x548

Nem okozott meglepetést az első hat helyezés, ugyanis előző évben is hasonlóak voltak a helyezések. A leggyakoribb alkalmazás idén szintén a Facebook volt, amelyet 146 milliónyian használtak havi szinten, ami egyebek mellett 14 százalékos növekedés az előző éves adatokhoz képest. Második helyen 129 millióval a Messenger van, míg harmadikon 113 millióval a YouTube. Érdemes megemlíteni az Instagram és Amazon App párosát, ugyanis előbbi 36, míg utóbbi 43 százalékkal gyarapodott a korábbi adatokhoz viszonyítva.

Végül pedig egyaránt érdemes szót ejteni, hogy milyen volt az operációs rendszerek megoszlása a harmadik negyedévben. A felhasználók 53 százaléka voksolt az Androidra, további 45 az iOS-re, míg 2 a Windows Phone-ra és a maradék egy százalék a Blackberry rendszerére. Érdemes volna egy ilyen megoszlást globálisan, illetve országokra lebontva megnézni, hiszen Európa szerte biztosan eltérőbbek ezek az arányok.

Számotokra mely alkalmazások voltak a nyerők a tavalyi év folyamán?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. FG - 2017.01.03. 23:04

    Hmm, nyerő app?
    Hirtelen amik eszembe jutottak.:
    Tutuapp, Tongbu, iNDS, Gba4ios, Airshou, 25pp, Happy Chick, Ppsspp

Szólj hozzá Te is!