Gyilkosság miatt Oroszországnak is meggyűlhet a baja az Apple-lel

HusztiD 2016.12.23. 17:25 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 511

turkey-assassination

Ha visszaemlékszünk az egy évvel ezelőtti eseményekre, akkor tudhatjuk, hogy anno meglehetősen meggyűlt az Apple gondja az FBI-jal, hiszen egy terrortámadásban érintett iPhone 5C feltörésére kérték meg a vállalatot a hatóságok. Tudjuk nagyon jól, hogy ebből nem lett semmi, végül a hatóságnak egy külső cég által sikerült feltörnie a telefont.

Most szintén hasonló botrány várhat az almásokra, azonban most az oroszokkal gyűlhet meg a bajuk. Pár nappal ezelőtt meggyilkolták az orosz Andrei Karlov hivatali személyt, aki nem más volt, mint a törökországi nagykövet. Egy szolgálaton kívüli rendőrnek sikerült átmennie a biztonságiakon úgy, hogy felmutatta a jelvényét, majd elmondta, hogy a nagykövet egyik biztonságija. Sajnálatos módon a támadónak sikerült megölnie Karlovot, azonban a biztonságiak azonnal tüzet nyitottak az elkövetőre.

Ennek az ügynek a kapcsán a támadótól előkerült egy iPhone 4s készülék, amely természetesen jelkóddal van levédve. Az információk szerint a török hatóságok mellett az oroszok egyaránt közreműködnek, hogy mihamarabb kiderítsék, kik állnak a dolgok mögött. Az információk szerint az ügy kapcsán egyelőre még nem léptek kapcsolatba az Apple-lel, bár erre feltehetően nem kell sokat várni.

Mint tudjuk, az Apple nem fog engedni, hiszen ha megkérik rá őket, akkor sem fogják feltörni a telefont. Ebből kifolyólag pedig újabb botrány várhat az almásokra, amiért nem törik fel az adott készüléket. Mindenesetre reméljük, hogy könnyebb dolga lesz a kaliforniaiaknak az oroszokkal, mint az FBI-jal.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

  1. g - 2016.12.23. 19:08

    Mese mese mátka, pillangós madárka….
    Az oroszok feltörik az Apple nélkül is :)), nekik ez egy újgyakorlat lesz, hisz köztudott, na nem ITT, hogy gyerekjáték feltörni bármelyik iPhone-t.

  2. Milan - 2016.12.23. 21:51

    g.
    Hogy töröd fel?xD

  3. Pal007 - 2016.12.24. 09:58

    Egy diótörővel…

  4. Color - 2016.12.25. 14:42

    Tisztelt g!
    A gyógyszered felülről a 3 fiókban van.

  5. Dr. Alban - 2016.12.25. 17:13

    Lol. Dollarmiliomos lennel, ha ez ujjgyakorlat lenne neked. Xd

Szólj hozzá Te is!