A marketing áldozata lett a 2016-os MacBook Pro

HusztiD 2016.12.21. 17:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 490

mac

A Bloomberg csapata új információkat közölt, melyből megtudhattuk, hogy miért lett olyan a 2016-os MacBook Pro, mint amilyen. A hírekkel ismételten egy meg nem nevezett informátor szolgált, aki részt vett az új laptopok megtervezésében.

Amennyiben igazak a mostani állítások, akkor a mérnökök egy egészen másfajta MacBook Prót szerettek volna bemutatni, mint amilyen valójában lett az új masina. A mérnökök más kialakítású és egyben magasabb kapacitású akkumulátorokat szerettek volna a gépbe, de egy felső döntés miatt maradni kellett a jelenlegi dizájn mellett, ami miatt kisebb kapacitású egységeket tudtak csupán belepakolni.

Elvileg azért volt minderre szükség, mivel az Apple nem szeretett volna kifutni a karácsonyi időszakból. Elvileg ha a mérnökökön múlott volna, akkor egy teljesen más laptopot mutattak volna be, viszont az biztos, hogy akkor az almások lekésték volna a karácsonyi forgatagot, amit nyilván nem szerettek volna.

Mi több, még a tavasszal megjelent MacBook-ok kapcsán is megtudhattunk némi újdonságot. Anno az almások két modellt teszteltek: egy kisebb és könnyebb verziót, amiben gyengébb hardverelemek vannak, illetve egy nagyobb és egyben nehezebb testvért, amiben erősebb komponensek vannak. Végezetül az utóbbi nem nyerte el a vezetők tetszését, így maradt az első variáció, amit kárpótlásul rozé arany színben is kiadtak.

Valamint van egy rossz hírünk: az informátor beszélt a következő évi Mac modellekről. Ha minden igaz, akkor dizájnbeli frissítésekre ne számítsunk jövőre, hiszen sokkal inkább másra mennek a kaliforniaiak. Mindenhol bevezetik az USB C portokat, valamint új processzorokat (feltehetően már a hetedik generációs Intel chipeket) kapják a masinák. Ennek köszönhetően elvileg sokkal erősebb lesz a 12 colos MacBook.

Hogy ezekből mi lesz igaz, vagy sem, azt biztosra nem tudjuk. A kérdés viszont az, hogy ti kibékültetek volna, ha valamivel vastagabb, ám jobb MacBook Prót dob piacra az Apple?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!