Egyre jobban hajlik a vezeték nélküli töltés technológiája felé az Apple

HusztiD 2016.12.19. 18:25 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 5 db 509

energous-wireless-iphone-charging

Az a hír járja, hogy a Apple-nek burkoltan sikerült egyezséget kötnie egy olyan vállalattal, amely képes a vezeték nélküli töltési technológiát új szintre emelni. Az elmúlt hónapok folyamán már megannyit hallottunk a vezeték nélküli töltésről, s leginkább ezt várják a felhasználók, hiszen ez lehet a következő modell újdonsága.

A Fast Company legújabb hírei szerint az Apple egyik partnere, a Dialog Semiconductor az Energous-szal kötött alkut, akik nem szimplán vezeték nélküli töltést kínálnak. A vállalatnak korábban sikerült egy olyan eljárást megalkotnia, amely által képesek 4,5 méteres távolságig elérni, hogy egy-egy készülék vezeték nélkül töltsön.

Érdekesen hangzik, de az utóbbi hónapok folyamán egyre többet olvashatunk ilyen technológiákról. Egyelőre azonban nem tudni, hogy ez az újdonság benne lesz-e az iPhone 8-ban, vagy csak az azt követőekben. Mivel nagyjából 9 hónap van a következő csúcsmodell leleplezéséig, így egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz a telefon fő újdonsága.

Nem kizárt, hogy első körben a vezeték nélküli töltést mutatja be az Apple, az azt követő évben pedig az új technológiát, amely alapján képesek lennének a megnövelt hatótávú töltésre.

Nehéz még most megmondani, hogy mit várhatunk az almásoktól, de egyértelműen látszik, hogy mi lesz a következő okosteleonok újdonsága: a vezetéknélküliség.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 5 db

 1. Jovi - 2016.12.19. 18:43

  Az ötlet jo lenne ha tényleg meg tudnák valósítani es nem csak Ski-Fi lenne. Ha már az aksit nem tudjak erősebbé tenni, sose merüljön le. De van egy olyan sejtésem hogy előbb utobb ha meg is lesz valósítva a nyilvános helyeken es Pubokban biztos fizetni kellene valahogy :D

 2. Dr. Alban - 2016.12.20. 03:28

  Most nem kell fizetned a pubokban? :D

 3. Bigyo - 2016.12.21. 00:44

  Ez jo riposzt volt. ;)

 4. Jovi - 2016.12.23. 11:52

  Ahol eddig voltam ott nem kellett ha be akartam dugni a telefont :D de lehet én járok rossz helyre :D

 5. Jovi - 2016.12.29. 16:03

  Most hogy sok idő telt el, ez nem kacsa? Hogy a túróba lehet megoldani a vezeték-nélkül?

Szólj hozzá Te is!