Új chipgyártó divíziót hoz létre a Samsung, hogy elnyerje az Apple kegyeit

HusztiD 2016.12.15. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 285

samsung

Ha visszaemlékeztek a 2015 őszi időkre, akkor tudhatjátok, hogy az iPhone 6s modellek piacra kerülésével új botrány ütötte fel a fejét, az úgynevezett chipgate. A lényeg, hogy az előző évi csúcsmodellekben a TSMC és a Samsung által gyártott A9-es processzorok voltak megtalálhatóak, ám az utóbbi vállalat chipjei sokkal gyengébben teljesítettek, hiszen könnyebben merült általuk a telefon.

Ebből kiindulva az Apple inkább a TSMC fele adta le a megrendeléseit az A10-es processzorok kapcsán, hiszen ők szállítottak le megfelelő chipeket. A jelenlegi hírek alapján a Samsung remélte, hogy nagyobb szeletet kap az A10-es chipeket illetően, de most még a jövő évi, A11-es egységek miatt sem kapnak nagyobb megrendelést.

A Business Korea legutóbbi beszámolója szerint ebből kifolyólag átalakulások mennek végbe a vállalaton belül, hiszen létrehoznak egy új divíziót, amely kizárólag a chipgyártásra fog fókuszálni. A Dél-koreai vállalat pedig úgy hiszi, hogy az újragondolás miatt újabb lehetőséget kapnak, amivel igenis meg tudják mutatni, hogy van még számukra hely az A szériás processzorok legyártásában.

Természetesen egy ilyen esett miatt nehéz lesz visszanyerni az Apple bizalmát, de meglátjuk, hogy mi sül ki az egész dologból. Nekünk végfelhasználóknak pedig ugyan mindegy, hogy melyik vállalat processzora teszi a dolgát a telefonunkban addig, ameddig nincsenek közöttük szignifikáns különbségek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Bigyo - 2016.12.15. 22:07

    En ammondo vagyok, hogy nem gyartatnek a legnagyobb konkurrensemmel semmit, ha van egy sokkal jobb alternativa. Ha jol tudom a TSMC ráadasul meg a fejlettebb technologiat igenylo kisebb csikszelessegre is atall.

  2. Krisz - 2016.12.15. 22:25

    Hat szerintem ha olcsobb akkor biztos valt az apple a profit miatt

Szólj hozzá Te is!