Jelentősen növekedett az iOS bázis aránya

HusztiD 2016.12.15. 11:57 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 188

iphone-7

Új felméréssel állt elő a Kantar csapata, melyből kiderült, hogy jelentős növekedést könyvelhetett el magának az Apple, ugyanis éves szinten 7 százalékot nőtt az iOS felhasználók bázisa az Egyesült Államokban. Az október végével befejeződött vizsgálat rámutatott, hogy a tavalyi 33,5 százalékról 40,5-re nőtt az almás rendszer aránya.

Egészen lenyűgöző adat ez, hiszen 7 százalék egyáltalán nem kicsi, ha pedig azt nézzük, hogy az amerikai piac 40,5 százaléka használ egy iOS-t futtató telefont, akkor az igencsak nagy bizakodásra ad okot, hiszen ez statisztikailag 10-ből 4 embert jelent. Az elemzők szerint az elmúlt hetekben az iPhone 7 volt a legnépszerűbb telefon, ami után az iPhone 6s, majd Galaxy S7 volt a kelendő. Az iPhone 7 Plus egyaránt népszerű volt, de ez csak a negyedik legkeresettebb telefon címét tudhatja magának.

A szakértők véleménye alapján az Apple jó eladásokat produkált, azonban ez részben a Samsung Galaxy Note 7 robbanós történeteinek köszönhető, mivel többen váltottak emiatt az almások új telefonjaira. Most már pedig csak arra lennénk kíváncsiak, hogy vajon mi a helyzet globálisan?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!