Mégsem annyira üzemidő bajnok az új MacBook Pro, mint ahogyan ígérik?!

HusztiD 2016.12.10. 15:25 Kiemelt hírek, Mac 3 hozzászólás 465

battery-life-13-inch-macbook-pro1

Október végén az Apple bemutatta a legújabb MacBook Pro modelljeit, melyek kisebb ráncfelvarráson estek át az előző generációhoz képest. Bizonyos verzióknál elérhető a Touch Bar és Touch ID párosa, azonban elmondható, hogy ezen felül a vékonyítás volt a gépek fő újdonsága, ami valahol jó, de ezzel arányosan rossz is.

A csökkenésnek köszönhetően kisebb kapacítású akkumulátorok kerültek a gépbe, de az Apple ígéretei alapján így is simán hozzák a 2015-ös gépek üzemidejét. A hivatalos információk alapján egész napos használatra tervezték, így aki sokat utazik, annak nem igen lesz ezzel gondja. Állítólag.

Ennek apropóján a 9to5Mac csapata úgy gondolta, hogy jól leteszteli, hogy mit bír az új üdvöske. Az Apple oldalán található az ígéret, mely szerint akár 10 óra iTunes videózást kibírnak az új gépek bizonyos körülmények között. A videóban két filmet ismételtek, miközben a Mr. Stopwatch futott, ami megfigyelte, hogy mennyit bírt a gép.

Látható, hogy az új MacBook Pro 8 óra 10 percnél elesett, ami csaknem kétórás mínuszt jelent az ígéretekhez képest. Egyéb tesztek ugyan nem készültek most, de ha a többi állításokhoz képest 20 százalékos differencia van, akkor az igencsak gáz. Nem beszélve arról, hogy vannak, akik aktívan igénybe veszik napjaik során a laptopot, így számukra egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi az a bizonyos üzemidő.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Sagara - 2016.12.10. 18:55

    Ez az új Macbook Pro úgy kuka ahogy van.
    Szarrabb akkumulátor, hardveres hiba, vegyél atalakitokat, és a legdragabb konfiguráció is egy halom pénzbe kerül. Keep up the good work Apple ✌️

  2. Éliás Zsolt András - 2016.12.10. 21:57

    Mire ki jön a második generáció ebből a Touch Bar-osból, addigra már sok alkalmazás fogja támogatni, áltakánosabb lesz az USB C, és remélem, hogy kicsit vastagabb is lesz, és 20 órával verni fogja a vinfosokat!! ;-)

  3. Sagara - 2016.12.11. 03:03

    A probléma az, hogy az Apple vékonyítani akar, tehát hogy majd ők vastagítani fognak valaha, esélytelen…

Szólj hozzá Te is!