Ezért érdemes eredeti töltőt használnod

HusztiD 2016.12.08. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 824

apple-87w-usb-c-power-adapter

Az Egyesült Királyság fogyasztóvédelem megbízásából a Chartered Trading Standards Institute csinált egy tesztet, ahol különféle adaptereket vizsgáltak meg. A felmérésben összesen 400 terméket  vizsgáltak be, ám ezek 99 százaléka bukott el a megpróbáltatások során.

Mindösszesen a maradék egy százaléknál találtak mindent rendben. Külön kiemelték, hogy itt volt megfelelő szigetelés, az összes többinél pedig nem, ami nem csak a terméket, de a felhasználót egyaránt veszélyezteti. A szakértők felhívták a figyelmet, hogy az ilyen töltők még a termékekben is kárt tehetnek – arról nem beszélve, ha éppen sérült egy töltő kábele.

Kiemelték, hogy amikor rádugjuk a töltőre a terméket, akkor áramtalanítva tegyük meg azt elsőnek, s ellenőrizzük le, hogy megfelelően illeszkedik-e a csatlakozó. Ha hiszitek ha nem, sok esetben már itt hibádzik a dolog. A másik, hogy mindig figyeljünk a CE megjelenítésekre (Amerikában FCC és UL), a modellszámra és a tétel sorszámára. Nem utolsó sorban figyelmeztetik az embereket, hogy érdemes a használati útmutatót elolvasni, valamint vigyázni kell azzal, hogy sérült-e az adott töltő.

Igaz, hogy drágábbak az eredeti töltők mint az utángyártottak vagy akár a hamisítottak, de inkább megéri az eredetire beruházni, még akkor is, ha használtan vesszük, hiszen ezek vannak ellátva megfelelően, míg a többi nem. Ez pedig akár egy-egy termék életére is kihathat, ugyanis képes a károkozásra, így mindenki csak a saját felelősségére vegyen nem eredeti töltőket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Dr. Alban - 2016.12.09. 06:53

    Persze. Aramtalanitok mindent, amikor napi 3x toltore rakom az iphonet.

Szólj hozzá Te is!