Már nem az Apple Watch a legnépszerűbb okosóra

HusztiD 2016.12.07. 11:57 Apple Watch, Kiemelt hírek 4 db 558

apple-watch-series-2-hero-970-80

Az IDC csapata újabb elemzéssel állt elő, melyből kiderült, hogy milyen a piacon lévő okosórák és fitnesz kiegészítők megoszlása. Érdemes külön választani a két kategóriát, ugyanis az utóbbi termékeket leginkább csak alap dolgokra használhatjuk, míg egy okosórát már valamivel több dologra.

A legutóbbi felmérésben az idei év harmadik negyedévét vizsgálták. Összességében elmondható, hogy a piac 3,1 százalékkal nőtt az előző év ugyanezen időszakához képest. Ebből az Apple idén 4,9 százalékos részesedést tudhat magának, ami 1,1 millió órát jelent. Viszonyításképp tavaly még a piac 17,5 százalékát birtokolták, de akkor már 3,9 millió készüléket szállítottak le. Hatalmas visszaesés ez ugyan, viszont ha csak az okosórákat nézzük, akkor nem olyan kedvező az Apple helyzete, hiszen a tavalyi első helyről a másodikra csúsztak vissza. Ha pedig bevesszük a fitnesz kiegészítőket, akkor csak a negyedik helyre jutottak.

screen-shot-2016-12-05-at-15-07-59

Ha ránézünk az alábbi ábrára, akkor abból jól kivehetjük a pontos megoszlásokat. A Fitbit 0,5 millióval növelte eladását, míg a Xiaomi csak százezerrel. Viszont itt érdemes megjegyezni, hogy a kínai gyártó igencsak remekül szerepel, hiszen ha hozzávesszük az Apple és Samsung párosát, akkor egyedül ők mondhatják el, hogy csökkenés helyett növekedést könyveltek el.

Mondjuk most jön a karácsonyi időszak, így azt lesz érdekes megnézni, hogy milyen lesz az okosórák megoszlása az idei év utolsó negyedévében. Viszonylag még újnak nevezhető az okosórák piaca, azonban ha azt nézzük, akkor ez egy sokkalta kisebb szegmenst jelent, mint mondjuk egy tablet vagy telefon kategória.

Ti rendelkeztek valamilyen okosórával vagy egyéb fitnesz kiegészítővel? Ha nem, akkor tervezitek annak beszerzését a közeljövőben?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 4 db

 1. Bubad - 2016.12.07. 17:22

  Én a Garmin Fenix3 ra esküszök, nem kicsi de annál strapabíróbb, beépített gps és a Garmin Connecttel együtt tökéletes sportolás bármely területén.
  Még egy, ha megnézem a Garmin okos sport óráit viszonylag sokáig futnak a modellek, ezért nem annyira esik az áruk félévente, legalàbbis szerintem….

 2. FtL - 2016.12.07. 20:22

  Garmin Fenix3 nálam is! Kipróbáltam sok terméket és szerintem is tökéletes társ! Vennék én Apple watch-ot ha kicsit nagyobb lenne és az üzemideje tudná a felét a Garminnak :)

 3. Bigyo - 2016.12.07. 22:53

  Én a Withings Steel HR-t akarom magamnak, de meg nem kaphato sajnos. Egyebken csaloka az elemzes hisz a Xiaomi teloval egyutt is ad eszkozt. Illetve jo darabig nem lehetett kapni az Apple Watch-ot. No meg még mindig nem olyan, mint amit várnának tőle a vásárlók.

 4. Galesz1980 - 2016.12.09. 00:04

  Én fitbit blaze órát használok lassan 8 hónapja. Imádom és csak ajánlani tudom mindenkinek.

Szólj hozzá Te is!