Franciaország 400 millió euróval nyúzná az Apple-t

HusztiD 2016.12.05. 13:55 Apple, Egyéb 1 db 253

tim-cook-fbi

Még augusztus végén jött a hír, hogy 4 ezer milliárd forintnyi pénzbírságot szabott ki az Európai Bizottság az Apple-re, de ezek után az olaszok is betaláltak a kaliforniaiakhoz, ugyanis ők újabb 318 millió euróval karcsúsították meg őket. Ezúttal pedig a franciák álltak be a sorba, akik összesen 400 millió eurót követelnek a tech vállalattól.

A francia L’Express beszámolója szerint szintén a 2011 és 2013 között be nem fizetett adók miatt követel ennyit az ország kormánya az almásoktól. A legújabb hírekből egyébként érdekes módon az is kiderült, hogy az Apple-t korábban nem értesítették arról, hogy ilyen ügyben is nyomoznak, s ha hitelesek az információk, akkor ők is csak a sajtóból értesültek ezekről. Így pedig eléggé érdekes a történet, hiszen erről őket is tájékoztatni kellett volna, így viszont lehet, hogy kedvezőbb az almások helyzete. Egyelőre Tim és csapata nem kommentálta a dolgot.

Hogy mi lesz az ügy kimenetele, arról még úgyis hallani fogunk, bár ez várható volt, hogy az EU és az olaszok után többen megtámadják az almásokat, hiszen most pont az adózás miatt a legsebezhetőbbek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. g - 2016.12.06. 21:33

    Tisztára mint Al Capone, azt is az adócsalás miatt csuktak le.

Szólj hozzá Te is!