440 millió forint értékben lopott iPhone-okat a Foxconn egyik vezetője

HusztiD 2016.12.05. 09:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 316

foxconn-iphone_production

Meglehetősen érdekes hírről számolt be az AsiaOne, hiszen az Apple legfőbb partnerénél, a Foxconn-nál érdekes dolgok zajlottak le. A beszámoló alapján a vállalat egyik felső vezetőjét 440 millió forint értékű lopással vádolják, hiszen több, mint 5700 darab iPhone-t loptak el utasítására az alkalmazottak.

A tajvani vezető a tesztelési osztályon dolgozott a Sencsenben lévő üzemben. Ugyan nem tudni, hogy pontosan mikor történt az eset, de feltehetően évekkel korábban, ugyanis a vezető iPhone 5 és 5s modellek ezreit lopatta el az üzemből, hiszen arra utasította az alatta lévő alkalmazottakat, hogy csempésszék ki őket.

A dolog érdekessége, hogy 5700 telefont loptak el a gyárból, azonban a mai napig nincs rá egyetlen nyom, vagy bizonyíték, hogy hogyan mentek át a biztonsági ellenőrzéseken. Mivel egy tesztelői részlegről volt szó, így az ott kipróbált termékeket le kellett volna selejtezni, de ahelyett, hogy ezt tették volna, szépen kicsempésztek mindent.

A hivatalos információk szerint az egykori vezetőt bizalommal való visszaéléssel vádolják és legfeljebb 10 év börtönbüntetést kaphat tetteiért. Az alkalmazottakról pedig egyelőre nem szólnak hírek, de nyilván ilyenkor már nehéz bárkire is bármit rábizonyítani, így ők nagy valószínűséggel megússzák az ügyet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!