Drónok segítségével fejleszti saját térképszolgáltatását az Apple

HusztiD 2016.12.02. 10:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 152

small_apple_maps

Az Apple Maps szolgáltatást még 2012 folyamán indította el a kaliforniai vállalat, amely akkoriban még igen gyerek cipőben járt. Az utóbbi évek folyamán pedig csendesen frissítette azt kedvenc vállalatunk, a legújabb hírek szerint pedig további ígéretes újítások várhatóak a drónok segítségével.

A mostani infók alapján az Apple napi szinten küld drónokat megadott útszakaszokra abból a célból, hogy naprakészek legyenek a térképszolgáltatás kapcsán. Ez által időben tudnák frissíteni a felhasználók számára, ha mondjuk egy adott útszakaszon éppen felújítások vannak. Egyelőre az nem derült ki, hogy egy-egy drón napi hány kilométert fog menni, illetve hogy összesen hány van belőle.

Ezen funkció segítségével egyelőre még nem fognak a Google szoros nyomdokaiba lépni, azonban ezáltal tovább fejleszthetik azt. Jelenleg nem tudni, hogy milyen területeket fog érinteni a dolog, de feltehetően egyelőre csak Amerikában, vagy a nagyobb városokban lehet erről szó. Apropó, UAV drónok fognak az almásoknak repkedni, amit a DJI és az Aibotix párosa bocsát az Apple részére.

Ha igazak a mostani hírek, akkor az Apple Seattle-i csapata lesz mindezért a felelős, ami többek között azért érdekes, mivel ezt a csapatot erősíti egy korábbi Amazonos, aki a drón alapú Prime Air szolgáltatásban egyaránt részt vett.

Reméljük, hogy az elkövetkezendő hónapok folyamán ígéretes változásokon esik át az Apple Maps.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!