Korlátoznák az iskolások iPad használatait a britek

HusztiD 2016.11.30. 14:55 Egyéb, iPad 0 db 148

ipad-pro-3

Mindig akad valamilyen történés, melyből végül azt szűrik le, hogy a technológia ártalmas lehet ránk, emberekre nézve. Ezúttal a brit konzervatív párt egyik tagja, Edward Timpson hallatott elképzeléseiről, ugyanis szerinte káros az, ha a gyerekek iPad-et használnak.

Egészen pontosan a tanároknak szabályozni kellene az iPad használatát az iskolában, ugyanis sok gyerek nem tanulásra használja azt. Ebből következik, hogy kevésbé figyelnek a gyerekek az órákon, illetve ezen felül még némi agressziót is szülhet, hogy játszanak rajta. Edward elmondása alapján az iskoláknak meg kellene találniuk azt a középutat, amivel megtarthatják az úgynevezett technológiai egyensúlyt az intézményekben.

Természetesen van igazság abban, amit Edward mondott, azonban amíg az iskolákban engedélyezik a tableteket, addig ez nem igen fog változni. Maximum akkor, ha az iskolák saját tablettel rendelkeznek, amin szintén saját oktatási anyagok vannak. Ameddig pedig a gyerekek bevihetik a saját táblájukat, addig a szünetekben úgyis lefoglalják magukat a saját dolgaikkal.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!