Ködös az Apple Pay jövője Ausztráliában

HusztiD 2016.11.29. 11:57 Apple Pay, Kiemelt hírek 1 db 234

screen-shot-2016-10-19-at-9-47-13-am

Hivatalosan az Apple Pay már hónapokkal ezelőtt elindult Ausztráliában, azonban folyamatosan jöttek a hírek, hogy valamiért mégsem arat nagy sikert. Sajnos úgy néz ki, hogy marad a tendencia, hiszen továbbra sem sikerül az almásoknak boldogulniuk. Legalábbis erről számolt be a helyi ABC News.

Az Ausztrál Verseny és Fogyasztóvédelmi Bizottság sorra elutasította a kérelmeket, melyeket a különféle bankon nyújtottak be az Apple Pay iránt. Ugyebár hogy itt elinduljon a szolgáltatás, előbb jóvá kell hagynia a hivatalos szerveknek, majd ha ez megvan, akkor onnantól kezdve léphet érvénybe a mobil fizetési szolgáltatás.

A bizottság elnöke rövidre fogta a magyarázatot, ugyanis szerinte nincs észrevehető előnye annak, ha a bankok az Apple-lel egyezséget kötnek. A poén az egészben pedig nem más, hogy Ausztráliában számos NFC technológiára épülő fizetési szolgáltatás van, így érthetetlen, hogy miért nem engedik az almásokat érvényesülni. Természetesen korábban a bankok a tech vállalathoz fordultak, mivel szerették volna, ha a készülékeiken hozzáférést biztosítanak az NFC számára, de a kaliforniaiak ezt visszautasították, ami érthető, mivel ha nem engedélyezik az Apple Pay-t, akkor mást sem fognak.

Hogy mi lesz az Apple Pay jövője Ausztráliában, az még nem most fog kiderülni. Még nincs semmi sem kőbe vésve, így bármi megváltozhat, a madarak csicsergése alapján pedig márciusra hozhatja meg végső döntését a bizottság.  Sajnálatos módon arról egyelőre mit sem tudni, hogy hozzánk mikor érkezik az almások szolgáltatása, de reméljük, hogy ha egyszer eljön, akkor fele ennyi macera sem lesz vele.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Stiglar - 2016.11.30. 10:40

    Teljes kényelemmel használom kb 3honapja Ausztráliában az Applepay-t!!a story oedig úgy igaz h eddig egy bank tudott az Apple cél megállapodni a többi nagy bank pedig egy”csoport” tagja akik szeretnének külön külön megállapodást kötni érte azonban egyenként nincs lehetőségük …;)szopo roller de az ANZezzel jól jart ilyen szempontból …

Szólj hozzá Te is!