A hanyatlás évtizede vár az Apple-re

HusztiD 2016.11.28. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 655

tim-cook-780x573

Nem titok, hogy  jövőre lesz 10. évfordulós az iPhone, így az Apple feltehetően valamilyen nagy dobással készül. Ennek kapcsán már olvashattunk különböző szóbeszédeket, hogy milyen újdonságokat kap az iPhone 8, de vajon mi lesz azután? Andrew Uerkwitz elemző ezt boncolgatta legújabb kimutatásában.

A szakértő számításai alapján a 2018-as pénzügyi negyedévben az Apple összesen 245 millió iPhone-t adhat el, ami 9 százalékos növekedést jelenthet a 2017-es adatokhoz képest. Andrew szerint ez lesz az Apple következő felemelkedése, de egyben az utolsó, ugyanis innentől kezdve hanyatlás vár a kaliforniai óriásra.

Az elemző azzal érvelt, hogy ezt követően a felhasználók inkább az olcsóbb telefonok után fognak hajlani, ugyanis szinte mind egy szinten lesz. Természetesen ezzel a kijelentéssel vitatkozni lehetne, ugyanis aki eddig prémium kategóriás telefont vásárolt, az nem feltétlen fog ebből engedni a későbbiek folyamán.

Mindenesetre az Apple ekkorra éri el a maximumot a bevételek terén egyaránt, így innentől kezdve egy évtizedes hanyatlást jósol az Apple-nek. A jövőben minden másabb lesz, ugyanis eddig két évente frissültek igazán a telefonok, de ez a jövőben kitolódik, valamint az Amazon és Google párosa szorosan ott lesz az almások nyomában.

Mivel ez csak egy elemző véleménye, így senki se vegye készpénznek az alábbi állításokat. Most még nehéz megmondani, hogy mi vár az almásokra, de higgyük el, hogy az iPhone 8 után is lesz élet, s biztosan előrukkolnak valami újdonsággal, így igencsak korai temetni őket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Patrik - 2016.11.28. 10:21

    Ez hülyeség. Az ilyet nem lehet megállapítani, max találgatni. Aki eddig felső kategóriás telefont vett, az ezek után is azt fog. Aki eddig Apple fan volt, az az is marad. Szerintem a későbbiekben a kamerára fog nagyon durván raszallni az Apple. Azon még van mit fejlődni mindegyik cégnek. Ugyan úgy ahogy az akkumulátoron a biztonságon, és még pár apró dolgon. Ha meg lesz az Oled kijelző 500-600ppi-vel, onnantól szerintem egy ideig hanyagolni kell a kijelző témát, és másra kell koncentrálni. Amiket leírtam. Azért lehet itt még olyan dolgokat alkotni amitől nyitva marad a szank. Ez csak pár pesszimista gondolatmenete hogy 2018-tol vége az Apple-nek, és jon a hanyatlás. Leírni is nevetséges. De ez csak az én véleményem. :)

  2. bbela - 2016.11.28. 10:51

    ’85 óta elég sok ilyen jóslat látott napvilágot. Kétlem, hogy ez megalapozottabb lenne az eddigieknél. A vásárlók igényeinek előrevetítése meg elég légből kapott, hiszen ahogy az Apple már eddig többször is megmutatta nem a piac fő csapásiránya mérvadó, hanem az igazi igények kielégítése egy jól működő egységes formában. Csak ahogy anno Steve Jobs is megmondta, “a jégkorongban ne arra felé haladj amerről a korong érkezik, hanem amerre megy”. Tim Cook elég jól ráérzett erre az eszmére és ezért is került Ő a vezető székbe. Ha nem felejti el az Apple eddigi eszméjét, akkor kétlem, hogy nagy gond lenne a jövőben.

  3. Sagara - 2016.11.28. 10:55

    Hát, ha a kamerára fog fókuszálni az nagyon jó. Viszont ha továbbra is megy majd a vékonyítás akkor olyan lesz a kamera kiállása mint egy Rolex karóra mérete és vastagsága, mert nincs hely normálisan elhelyezni a kamerát.
    A kijelző maradjon OLED, aztán majd jöhetnek a 20%-al fényesebb, eddig legjobb képernyő amit valaha bemutattunk féle szlogen és kész, mert ott már nem nagyon lehet hova fejlődni.
    Az iPhone-nál azért marad sok ember (véleményem szerint), mert jó a szoftver a konkurenciához képest.
    Szerintem ha lenne valami hasonló szoftver, az emberek váltanának. Mert innováció téren már az Apple rég kuka, csak jó a marketing dumájuk amire a “Rendes Milán” féle emberek azonnal ráugranak ;)

  4. Rendes Milán - 2016.11.28. 21:48

    :D engem nem a marketing győz meg:)
    Eddig úgy voltam vele hogy minek 6S-ről 7-re váltani,felesleges.Aztán amikor jött egy lehetőség hogy bontatlan 128gb-os i7-et meg tudom szerezni 295K helyett 240-ért akkor leváltottam,és eladtam az i6S 64gb-ot 170-ért(egészen pontosan 2hete).még a hülyének is megérte így a váltás.70K-t kell ráfizetni az újabbra,ami marketing szövegtől függetlenül jobb!ha marketing szöveg érdekelt volna,akkor a megjelenés napján meg tudtam volna venni,nemde?
    Nevedet meg vállald fel,ahogy teszem én is:)

Szólj hozzá Te is!