Ilyen lehet az iPhone 8; Trump kedvező ajánlatot ígér az Apple-nek – mi történt a héten?

HusztiD 2016.11.27. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 879

Véget ért egy újabb hét, ami szintén újabb izgalmakat tartogatott számunkra, hiszen számos érdekes hírünk volt, ami mellett még remek iPhone 8 koncepciókat is láthattunk.

img_2532

Kuo újabb érdekességeket osztott meg az iPhone 8-ról

Nagyon aktív mostanában kedvenc elemzőnk, Ming-Chi Kuo, ugyanis az utóbbi hetek folyamán szinte sorra hallatott azon elképzeléseiről, hogy milyen lesz a jövő ősszel érkező iPhone 8. Nem olyan régen megtudhattuk, hogy három modellre számíthatunk: a két megszokott méret mellett lesz egy 5,2 colos prémium kiadás.

iphone-8-concept1

Bővebben itt.

A siker ellenére érezhetően kisebb kereslet mutatkozik az iPhone 7 iránt

Friss elemzéssel állt elő a KGI, melyből megtudhattuk, hogy a novemberi és decemberi időszakban 5-15 százalékos visszaesés várhat az Apple-re az iPhone eladások terén. Kedvenc elemzőnk, Ming-Chi Kuo leginkább az ázsiai ellátási láncra támaszkodik, mivel szerinte már érezhetően kezdik kielégíteni a keresletet (mondjuk ez csak az iPhone 7-re igaz, a Plus modellekre nem).

iphone-7-vs-iphone-7-plus-cameras

Bővebben itt.

Trump kedvező ajánlatokat ígér Timnek, ha Amerikába viszi a gyártást

Talán már a könyökünkön jön ki a téma, ha Donald Trump és az Apple kapcsolatáról beszélünk, ugyanis hónapokkal ezelőtt Trump megígérte, hogy igencsak célba veszi az almásokat, ha ő nyeri meg a választásokat. Érthető a hozzáállása, hiszen az Apple az egyik legnagyobb amerikai vállalat, így ha Kínából saját hazájukba vinnék a gyártást, akkor több bevételhez jutna a kormány.

trump-cook

Bővebben itt.

Idén szinte biztosan nem teljesíti az iPhone 7 megrendeléseket az Apple

A megjelenésétől kezdve hatalmas kereslet mutatkozik az iPhone 7 modellekre, ami még a mai napig hatalmas kihívást jelent az Apple-nek. A nyitó hétvégén ugyan nem közöltek hivatalos adatokat, de feltehetően már ekkor újabb rekordokat döntöttek az almások. Mindeközben a Piper Jaffray elemzője, Gene Munster alaposan megvizsgálta az amerikai Apple üzleteket, melyből érdekes statisztikát készített.

19064-18914-18679-17982-iphonelaunch-l-l

Bővebben itt.

Kína után az indiai taxizásba is beszállt az Apple

Egy bő fél éve jött a hír, hogy az Apple egymilliárd dollárt fektetett a kínai taxizásban, most pedig arról szólnak a hírek, hogy az indiai Ola szolgáltatóval is egyezséget kötöttek. Mindenekelőtt érdemes tudni, hogy az Ola India egyik legnagyobb Uber riválisa, amely teljesen hasonló elven működik.

ola

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején láthattunk egy csodaszép iPhone 8 koncepciót, ami után jött a rossz hír, hogy nem bővíthetőek az új MacBook Pro modellekben az SSD-k. Kiderült, hogy mégsem az Apple profitált a Samsung Galaxy Note 7 féle mizériából, majd megkaptuk az idei év leghangulatosabb reklámját az Apple-től. Ha már videó, akkor ezt semmiféleképp se nézzétek meg, ugyanis új vírus terjeng a neten, de ezt viszont igen, hiszen itt csodálhatjátok meg az Apple első könyvét.

ifixit-15-inch-macbook-pro-with-touch-bar

A hét második felében láthattunk egy jó Touch Bar-os Magic Keyboard koncepciót, majd ezt követően Phil Schillertől újabb infókat tudtunk meg az új MacBook Prók kapcsán. Sajnos jött a rossz hír, mely szerint az Apple kinyírja az AirPort és Time Capsule termékeit, illetve egy új javaslatnak köszönhetően vezetői mód bevezetésére kötelezhetik az almásokat és a többi gyártót. Végezetül pedig kaptunk egy remek iPhone 8 koncepciót, ami után szóba jött, hogy kozmoszfekete Galaxy S7 kiadására készül a Samsung.

Ezek jutottak a negyvenhetedik hétre. Nehéz megmondani, hogy mit várhatunk a következő héten, de feltehetően az Apple hamarosan kiadja legújabb szoftvereinek a következő fő frissítését, hiszen erre a hétre már nem kaptunk újabb bétákat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!