Trump kedvező ajánlatokat ígér Timnek, ha Amerikába viszi a gyártást

HusztiD 2016.11.24. 10:25 Apple, Kiemelt hírek, Tim Cook 7 hozzászólás 600

trump-cook

Talán már a könyökünkön jön ki a téma, ha Donald Trump és az Apple kapcsolatáról beszélünk, ugyanis hónapokkal ezelőtt Trump megígérte, hogy igencsak célba veszi az almásokat, ha ő nyeri meg a választásokat. Érthető a hozzáállása, hiszen az Apple az egyik legnagyobb amerikai vállalat, így ha Kínából saját hazájukba vinnék a gyártást, akkor több bevételhez jutna a kormány.

A New York Times számára rövid interjút adott Trump, ahol elmondta, hogy nem olyan rég egy telefonhívást kapott magától Tim Cooktól, aki számára elmondta, hogy nagyon szeretné, ha Amerikába hoznák a gyártást. Ez az elnök egyik fő célja, így ha ez beteljesülne, akkor büszkén elismerhetné, hogy egy igen nagy dolgot ért el. Cook válasza rövid és egyetértő volt, de konkrét alkut még nem kötöttek. Trump továbbá hozzáfűzte, hogy ha hazahozzák a gyártást, akkor számos kedvezményt kap a vállalat, így mindenki boldog lehet.

Igen ám, de a kínai gyártók nem örülnek ennyire ezeknek a híreknek, hiszen szerintük ez lehetetlen lenne. Egyrészt Amerikában csak bizonyos dolgokat gyártanának le vagy szerelnének össze, így ha valamire szükségük lenne, akkor ismételten Kínához kellene fordulni, hogy kisegítsék őket. Ergo csak a folyamatok egy bizonyos részét tudnák Amerikában elvégezni.

Hogy mi lesz a dolog kimenetele, azt egyelőre nehéz megmondani. Ha otthon maradnak az almások, akkor az elemzői számítások alapján 30-40 dollárral nőhet meg az iPhone gyártása, amit végül a felhasználóknak kellene megfizetniük. Bizonyára az elkövetkezendő hetek folyamán még hallani fogunk a témáról.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

  1. Lacika54 - 2016.11.24. 14:59

    Tehát az otthoni gyártás miatt felmenne a gyártás ára olyan 45-50 (10+[30-35-40]) dollárra ezért ha további árat nem akarnak emelni a mostanihoz képest akkor a következő időszak nem fog tetszeni a részvényeseknek, ha viszont ennyivel emelik az eladási árat hogy megmaradjon a haszonkulcs, na az meg nekünk nem fog tetszeni de nagyon……….

  2. Krisz - 2016.11.24. 22:08

    Es??
    Ez a telefon meg mindig a felsokornek keszul…
    Nem azoknak akik hitelbol veszik.
    Hagyatokmar ezt a mennyibol keszult dolgot..

  3. Pal007 - 2016.11.25. 12:41

    Ha már bizalmaskodtok, miért nem így?
    “Donald kedvező ajánlatokat ígér Timnek, ha Amerikába viszi a gyártást” :)

  4. ez van - 2016.11.26. 07:27

    Krisz!
    Ha csak a felső körnek készült volna akkor nem lenne az alma az egyik legnagyobb.
    Lehet havonta vagy naponta más van nekik.
    Másrészt aki évekre vesz egy telot az jó hogy a felső kategóriát célozza meg.
    Harmadszor meg az alacsony kategóriás telokkal is el tudja intézni egy üzlet ember a dolgait.
    Már ha neked ez a felső kőr

  5. Lacika54 - 2016.11.26. 12:05

    Tudod “ez van”, Krisz nem biztos hogy egy Iphone-ról üzent nekünk mert ezen vannak ékezetes betűk is, nem úgy mint……..meg hát a magyar helyesírással is vannak bajok…….igaz hogy mi nem a “felsokorbe” tartozunk…..

  6. aggressor - 2016.11.26. 23:41

    szerintem meg majd Trump-nak fogják megmondani mit is csináljon.

  7. Color - 2016.11.28. 03:58

    Egyetértek. Ha leteszi az esküt megtudja mi a dolga! És nem lesz olyan magamutpgató hőzöngős kis műmacsó mint most. De isten útjai kifürkészhetetlenek.

Szólj hozzá Te is!