Újabb érdekességeket osztott meg Phil Schiller a MacBook Pro memóriájáról

HusztiD 2016.11.23. 17:25 Kiemelt hírek, Mac 0 db 199

ifixit-15-inch-macbook-pro-with-touch-bar

A hetekkel ezelőtt bemutatott 2016-os MacBook Pro modellek kaptak hideget-meleget egyaránt. Vannak akiknek teljesen elnyerte tetszését az új line-up úgy, ahogy van, viszont akadnak olyanok, akik nincsenek kibékülve azzal, hogy csak USB-C portot kaptak, vagy hogy éppen csak 16 GB-ig bővíthető a memória.

Ben Slaney a MacDaddy-től publikált egy részletes cikket az új MacBook Próban található memória modulokról, ahol olyan érdekességeket osztott meg hogy miért kellett az almásoknak megakadniuk a 16 GB-os határnál. Lényeg, hogy az Apple energiatakarékossági okokból döntött a jelenleg használatos alacsony fogyasztású LPDDR3E modulok mellett, amivel kicsivel több üzemidőt lehet kicsikarni a gépekből.

Phil Shiller figyelmes volt, hiszen egyből felfigyelt a cikkre, majd rögtön írt egy e-mailt Slaney részére, melyben kifejtette a miérteket. A vezető szerint a masinák jelenleg nagyon gyors, 16 GB-os LPDDR memóriákat használnak, melyek 2133 MHz-en ketyegnek. Ha 32 GB-ot pakoltak volna a gépekbe, akkor már nem tudtak volna alacsony fogyasztású DDR modulokat használni, ami azt eredményezte volna, hogy egy teljesen más alaplapot kellett volna tervezniük, ami által csökkent volna a rendelkezésre álló hely és vele együtt az akkumulátorok mérete.

Természetesen itt jöhet a kérdés, hogy miért kellett ismételten vékonyítani, hiszen ha nem vékonyítanak ennyire, akkor 32 GB memória mellett megmarad az üzemidő. Persze vannak, akik szerint pont hiányzott már a csökkenés, hiszen ezáltal sokkal könnyebben hordozhatóak az új gépek, ami mellett viszont búcsút kell venni a 32 GB-tól.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!