Nem bővíthető az SSD a Touch Bar-ral szerelt MacBook Próban

HusztiD 2016.11.21. 13:55 Mac 3 db 228

macbook-pro

Az előző hét folyamán az Apple elkezdte leszállítani az első Touch Bar-ral szerelt MacBook Pro modelljeit, melyekhez a szerencsések már hozzájutottak. Az OWC csapata szintén lecsapott az új masinák egyikére, majd a szétszerelést követően egy eléggé érdekes dolgot figyeltek meg.

Sajnálatos módon az új laptopban nem bővíthető az SSD, mivel az egyenesen az alaplapra van forrasztva. Mit jelent ez? Aki kinézett egy bizonyos modellt, az nem fogja tudni azt kibővíteni a későbbiek folyamán. Ebből kifolyólag aki az új MacBook Pro beszerezésén gondolkodik, annak érdemes lesz alaposan eldöntenie, hogy melyik masinára csap le, hiszen a később meggondolná magát, akkor nem tudja bővíteni a háttértár méretét.

Egyébként nem ez az első gond, ami szemet szúr a felhasználóknak, hiszen nem olyan régen még arról számoltunk be, hogy miért nem lehet 32 GB-ra bővíteni a memóriát az új masinákban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

 1. Sagara - 2016.11.21. 15:55

  Az Apple nagyon ráállt arra, hogy mindent az alaplapra forraszt. Mert inkább tőle vedd meg 2-szer annyiért…
  Eszméletlen mennyire pénz hiéna géppé vált ez a cég és hogy mennyire nem érdekli őket a felhasználók egyszerű (de tényleg egyszerű) igénye.

 2. Bigyo - 2016.11.21. 17:11

  Nem csak Ők, hanem a Dell is ezt csinalja az Alienware gepekkel. Egyebken kisebb helyen fer el a forrasztott, mint a tokozott cucc. Inkabb e miatt csinalja szerintem. Mondjuk senki nem keri, hogy a MacBook Pro gepeket vekonyitsa az Apple. Ha csak nem csinal majd egy ennel is jobb, direkt a profiknak kitalalt gepet. Csak sajnos annak meg olyan kicsi a piaca. Mondjuk 32Gb memoria es 512Gb SSD boven eleg mindenre. Ha meg megsem, akkor ott a Time Capsule.

 3. Scania - 2016.11.21. 19:30

  Nem ertem, minek kell ilyen vekony gep, amikor a 3 evvel ezelotti is tokeletes volt es azon legalabb volt minden port, ami szukseges volt a hasznalathoz. Miert nem csinalnak egy kicsit vastagabb, de legalabb bovitheto modellt? Kezd lassan rossz iranyba menni a MacBook sorozat.

Szólj hozzá Te is!