Mégsem az Apple profitált a robbanékony Galaxy Note 7 eseteiből

HusztiD 2016.11.21. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 473

Samsung Electronics Co. Launch Their Galaxy Note 7 Smartphone

A Gartner új felméréssel állt elő az idei év harmadik negyedévéről, melyből meglehetősen érdekes dolgok derültek ki. Természetesen azt vizsgálták, hogy az adott időszakban melyik gyártónak milyenek voltak az okostelefon eladásai, illetve milyen volt a piaci megoszlásuk.

Az előzetes elemzések szinte mind azt állították, hogy az Apple volt az igazi nyertese a robbanékony Note 7 esetnek, hiszen azok a felhasználók valamilyen iPhone-ra váltottak inkább. Nos, a legújabb kimutatás másra ad utalást, ugyanis nem az almások, hanem a kisebb kínai gyártók voltak a Samsung pechjének nyertesei.

Az Apple  a legutóbbi negyedévben 43 millió készüléket szállított le, ami az előző év ugyanezen időszakához képest 3 milliós visszaesést eredményezett, így 11,5 százalékos megoszlást tudhattak maguknak Q3-ban. A Samsungnál már nagyobb esés tapasztalható, hiszen ott 11 millióval csökkentek az eladások, amivel 71 millió telefont passzoltak el.

gartner

Amennyiben vetünk egy gyors pillantást az alábbi táblázatra, akkor jól láthatjuk, hogy a Dél-koreai vállalat kiesése nem az Apple-nél, hanem az olyan gyártóknál jelentkezett pluszként, mint a Huawei, Oppo vagy a BBK. Ők voltak tehát az igazi győztesek, miközben a Samsung visszaesett és az Apple stagnált.

Ha megfigyeltétek az utóbbi időkben, akkor egyre inkább kezdenek feltörni a kisebb kínai márkák, így érdemes lesz kivárni, hogy milyenek lesznek a megoszlások mondjuk bő egy év múlva. Ha nem lesz újabb galiba a Samsungot illetően, akkor feltehetően egy kicsivel másabb lesz a piaci megoszlás az Androidos telefonok között.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Bigyo - 2016.11.21. 23:22

    Nem csoda ha a nem az Apple profitalt, hisz nem is tudott leszallitani telefont. Mit adott volna akkor el? Ebbol a szempontbol ezek a szamok csalokak.

  2. Pepe - 2016.11.22. 11:15

    Miért lenne csalóka a kimutatás. Előrendelésben, -ami most is van- jelentkeznie kellett volna a magasabb keresletnek. De ezek szerint nem jelentkezett. És egy másik statisztika, amit a napokban olvastam azt mutatta ki, hogy kevesebb 7 plus fogyott a 6s plushoz képest. Egy másik megjegyzés, hogy az Apple nem stagnált ha a számokat nézzük. Lehet a 3 millió eltörpül a Samu 11 millió darabos csökkenéséhez képest, de az bizony visszaesés. Ez is azt mutatja, hogy a droidosok többsége nem lett alma fan.

Szólj hozzá Te is!