Tavasszal jön a 10,9 colos új iPad; nem minden iPhone 8 modell kap OLED kijelzőt – mi történt a héten?

HusztiD 2016.11.20. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 689

Eltelt egy újabb hét, ám ezúttal sem maradtunk hírek nélkül. Szó esett az iPhone 8-ról, az új MacBook Pro modellekről, valamint Donald Trumphoz kapcsolódóan feljött, hogy Amerikába hiheti az iPhone gyártását az Apple. Na de nézzük, mi történt a héten?

iphone-8-concept1

Jövőre érkezik egy 5,2 colos OLED kijelzővel szerelt iPhone

Az elmúlt napok folyamán olvashattunk a KGI legutóbbi beszámolójáról, azonban most újabb hírekkel jelentkeztek. Mint előzőleg, most is csak spekulációkat osztottak meg arról, hogy milyen lehet a 2017-es iPhone felhozatal. Információkra egyébként a kínai ellátási lánc szóbeszédeire támaszkodtak.

iphone-8-concept-video

Bővebben itt.

Nyit az amerikai gyártás felé az Apple

Mióta megtörtént az amerikai elnökválasztás, azóta szinte napirenden van az alábbi téma, mely szerint az Apple szülőföldjére viheti a gyártást. A Nikkei egy új beszámolóval jelentkezett, melyben arról adtak hírt, hogy az almások megkérték a két legnagyobb partnerüket, név szerint a Foxconnt és a Pegatront, hogy nézzenek új lehetőségek után, amivel az iPhone gyártás egy bizonyos részét az Egyesült Államokba vihetik.

foxconn-iphone-tim-cook-us1

Bővebben itt.

Közel 50 ezer alkalmazást töröltek az App Store-ból

Az Apple még szeptember folyamán jelentette be, hogy törli a problémás és az elhagyatott alkalmazásokat az App Store-ból pont azért, hogy ne legyen annyi fölösleges programmal tele a virtuális áruházuk. Úgy tűnik, hogy az almások hűek voltak ígéretükhöz, hiszen 238 százalékkal növekedett az előző hónaphoz képest a törlés aránya.

itunes-app-store-flappy-bird-search-results

Bővebben itt.

Az Apple érintőkijelzővel szerelt MacBook-ot is tesztelt

Évekkel ezelőtt már mentek arról pletykák, hogy az Apple házon belül érintőkijelzővel szerelt MacBook-okat tesztel. Ezek után már a vezetők is elmondták, hogy nem egészen ilyen felhasználásra találták ki a notikat, s a jövőben biztos nem lesz olyan OS X (vagyis most már macOS), amelynél az érintőkijelző lesz az elsődleges szempont.

screen-shot-2016-11-02-at-12-16-08-pm

Bővebben itt.

Márciusban frissül az iPad vonal – érkezik egy új 10,9 colos modell

Ha minden igaz, akkor jövő tavasszal az Apple nem csak frissíti az iPad vonalat, de egy egészen új modellt is bemutat. A Barclays elemzői az ázsiai ellátási láncból származó informátoraikra támaszkodtak ezúttal, melyből kiderültek némi extra dolgok.

maxresdefault3

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében jött a hír, hogy súlyos hibát találtak a Spotify-ban, valamint felmerült, hogy december folyamán érkezhetnek az új AirPods fülesek. Némileg kicsapta a biztosítékot a hír, mely szerint USB C kábel nélkül árulja a MacBook Pro adaptereit az Apple, valamint megérkeztek a legutóbbi béták is a hét elején. Láthattunk remek Touch Bar-os MacBook Pro review videókat, ami után beszámoltunk, hogy a Samsung is beszáll az autópiacba.

jbareham_161108_1263_0206-0

A hét második felében kiadta első könyvét az Apple, melyben az elmúlt 20 év termékeit csodálhatjuk meg, valamint szó esett egy okosszemüvegről egyaránt. Az iPhone 7-re való nagy kereslet miatt nőtt az iOS adoptáció, illetve az iFixit darabjaira szedte a Touch Bar-os MacBook Prót, amivel egyáltalán nincsenek kibékülve. Végezetül újabb remek reklámot kaptunk az Apple-től, ami után megtudhattuk, hogy az iPhone kamerája lesz a kiterjesztett valóság kulcsa.

Ezek voltak a negyvenhatodik hét legérdekesebb hírei. Jövő héten feltehetően újabb béták érkezése várható, valamint most már érdemes az iPhone 7 Plus modell előrendelőinek is résen lenniük, hiszen az Apple oldalán minimálisan csökkentek a vállalt határidők, ami azt jelenti, hogy lassan kezdi kielégíteni az igényeket a vállalat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!