Nyit az amerikai gyártás felé az Apple

HusztiD 2016.11.18. 10:25 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 413

foxconn-iphone-tim-cook-us1

Mióta megtörtént az amerikai elnökválasztás, azóta szinte napirenden van az alábbi téma, mely szerint az Apple szülőföldjére viheti a gyártást. A Nikkei egy új beszámolóval jelentkezett, melyben arról adtak hírt, hogy az almások megkérték a két legnagyobb partnerüket, név szerint a Foxconnt és a Pegatront, hogy nézzenek új lehetőségek után, amivel az iPhone gyártás egy bizonyos részét az Egyesült Államokba vihetik.

Nem titok, de Trump egyik célja, hogy Amerikát ismételten felvirágoztassa. Korábban volt egy olyan kijelentése, mely szerint a nagyobb vállalatokat, mint az Apple-t célba veszi, hiszen általuk tudja felemelni az államokat. Amennyiben hitelesek a mostani hírek, akkor az Apple önerőből új lehetőségek után kutat, mivel a két ismert partnere által szeretné hazájukba vinni az iPhone gyártást.

Nagyon jól tudjuk, hogy a Foxconn és a Pegatron párosa egyaránt gyárt le alkatrészeket az Apple okostelefonjaihoz, valamint ők maguk szerelik össze a végterméket. Eddig Kínában folyt a gyártás, s az információk szerint a Foxconn pozitívan fogadta a felkérést, míg a Pegatron nem szívesen vinné el az ázsiai országból a gyártást, mivel az jelentősen megnövelné a költségeiket.

Egyelőre arról nem szólnak a hírek, hogy pontosan milyen arányba vinné az USA-ba a vállalat a gyártást, illetve hogy az mennyivel dobná meg a telefonok gyártási költségét. Abban szinte biztosak lehetünk, hogy hosszabb távon Trump előbb-utóbb megpróbálja rákényszeríteni az almásokat, hogy hozzák haza a pénzüket, így nem csoda, hogy a vállalat vezetői már most újabb lehetőségek után néznek, hogy ne az utolsó pillanatokba kelljen dönteniük.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!