Egyáltalán nincs kibékülve a Touch Bar-ral szerelt MacBook Próval az iFixit

HusztiD 2016.11.17. 15:55 Egyéb, Mac 6 db 525

semnr6our2jlpj42

A 2016-os MacBook Pro masinát már az elmúlt napok folyamán szétszedte az iFixit csapata, de mint tudjuk, nem igazán voltak vele megelégedve, hiszen nehezen szerelhető. Most, hogy megérkeztek a Touch Bar-ral szerelt modellek, így lecsaptak azokra is, hogy megnézzék ott mi a helyzet.

Sok változás itt sincs az előző modellekhez képest: szintén nehéz szerelni, továbbá lehetetlen bővíteni, hiszen a memória, flash tároló és a processzor az alaplapra van forrasztva. Egyedüli pozitívumként a trackpad-et hozták fel, hiszen annak szervizelésekor nem kell az akkumulátorokat is szétszedni, hogy hozzá tudjunk férni.

Viszont ami gáz, hogy a Touch Bar egy újabb szintre emeli a kihívást, hiszen miatta sokkal nehezebb azt szerelni, ha elromlana. Másik nagy negatívuma a laptopnak a Touch ID szenzor, ami egyben a bekapcsológomb. Ha ez tönkremegy, akkor bizony az egész alaplapot cserélni kell, nincs mese.

És a végítélet? 10-ből egyetlen egy pontot kapott a Touch Bar-ral szerelt MacBook Pro, ami lényegében annyit jelent, hogy szinte lehetetlen azt megszerelni. Ahogyan említettük, szinte minden forrasztva van, ugyanakkor ha elromlanak az újdonságok, akkor meglehetősen kínos lesz azok cseréje, így jóformán csak az Apple-re tudunk támaszkodni szervizelés esetén.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 6 db

 1. Krisz - 2016.11.17. 23:03

  Kedves ifixit.
  Ennyi evutan rajohettetek volna hogy senkisem akarja szerelgetni….az applekat vegyel masikat vagy cserilik ha garis…
  A csovesek szerelgessek annyira gazok ezek a cikkek

 2. Dr. Alban - 2016.11.18. 07:16

  Az ilyen burzsujok gazok. :)

 3. Galesz1980 - 2016.11.18. 07:38

  @Krisz:
  Butaságot írtál.

 4. iRon242 - 2016.11.18. 08:18

  Krisz+1 :-)

 5. Bigyo - 2016.11.18. 10:25

  Szerintem nem irt butasagot. Vedd meg a kiterjesztett garanciat, es az Applecare Protection Plan-t, akkor nem kell elvinni magan szervizbe a gepet. Egy ilyen draga gep megvasarlasakor mar az a plusz tizen ezer mar nem oszt vagy szoroz. Egyebkent nem azt irja az iFixit, hogy nem tudja megszerelni, csak nem olyan egyszeru mint regebben. Egyebkent szinte egyik neves gyarto premium laptopjat sem lehet mar fusiba szerelni. Mindenhez vagy csere alkatresz, vagy specialis szerszam kell.

 6. MagicAngel98 - 2016.11.19. 00:59

  Minden neves cég PRO készülékeit nevezzzük nevén Workstation-ök, teljesen modulárisok! Az apple csúcsgépeiben, meg annyi modularitás szorúlt, mint Kelemen Annába a természetes szépség.

  És azt, hogy mi a jó az teljesen szubjektív. Nekem az a jó, ami apró alkotó elemeire szé tudok szedni és szinte bármit ki tudok cserélni benne. Valakinek meg az ami-hez nem kell hozzá nyúlni 2-3 évig és után feldobja a pacskert és vesz másikat. Ez nem azért van, mert az eggyik “csóró” a másik “gazdag”, csak más a szemlélet módjuk.

  Mindenesetre az Apple üzlet politikája 2050-ben lehet, hogy elmegy, de jelenleg, amikor a professzionális környezetben évről évre bővítik a gépeket majd lecserélik, szerintem elengedhetetlen, hogy egy PRO (még egyszer kihangsúlyozom PRO) gép ne legyen bővíthető.

  És most, már azt sem merem mondani, hogy sokkal tovább bírják az apple gépek, mint a konkurensek, mert egyre több a meghibásodásuk és a konkurensek egyre inkább zárkóznak fel minőségben (ha már fel nem zárkóztak khm khm)

Szólj hozzá Te is!