Az Apple egyik újabb beszállítója áll át OLED sorozatgyártásra

HusztiD 2016.11.17. 13:55 iPhone 0 db 295

apple-developing-flexible-oled-screen-for-future-iphone-model-497707-2

Az Apple egyik ismert partnere, a Japan Display hamarosan újabb segítséget kap az Innovation Network Corp of Japan-tól, melynek következtében 703 millió dollárhoz jutnak hozzá. Legalábbis ez derült ki a legújabb beszámolóból, melyet a Wall Street Journal hozott le.

Mint tudjuk, a vállalat LCD kijelzőket gyárt az Apple részére. Az utóbbi negyedévet rosszul zárták, hiszen 25 százalékos visszaesés volt a júliustól szeptemberig tartó időszakban, ami nettó 4,9 milliárd dollár kiesést jelent. A vállalat nem olyan régen az LCD bizniszbe invesztált nagyobb pénzmennyiséget, míg a riválisai már rég felkészültek az OLED sorozatgyártására. A tech világ gúnyosan rájuk is ragasztotta a nagy vesztes címkét emiatt.

A támogatás mellett a vállalat reméli, hogy továbbra is nagy kereslet mutatkozik az iPhone 7 után, ugyanis akkor fognak több kijelzőt legyártani. Ergo ez nagyobb profitot jelent nekik, amivel képesek lesznek átállni az OLED technológiára.

Ha minden jól megy, akkor a jövő évben bemutatásra kerülő iPhone 8 már OLED kijelzővel lesz felvértezve. Reméljük, hogy a Japan Display-nek egyaránt sikerül időben átállnia, s nem kell emiatt ennyit várni jövő ősszel a megrendelt telefonokra, mint amennyit idén várnak a felhasználók.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!