Amerikába viheti a gyártást az Apple

HusztiD 2016.11.17. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 3 db 220

foxconn-iphone_production

A Wall Street Journal éppen azt boncolgatta, hogy Trump kampánya miként hathat az Apple-re. Mint tudjuk, az új elnök hatalmas dolgokat ígért az elmúlt hónapok folyamán, melyek voltaképp még jól sülhetnek el – már persze akkor, ha valóban sikerül betartania ígéreteit.

Mint tudjuk, az Apple partnereinek többsége Kínában található. A jó hír, hogy itt sokkal olcsóbban tudják legyártani a komponenseket, majd összeszereltetni azokat, azonban ezzel párhuzamosan kisebb a felügyeletük a gyártási folyamatokat illetően. Az utóbbi dolog pedig a minőség-ellenőrzéskor üthet vissza, ami nem feltétlenül ütheti az elvárt szintet.

Ha az almások átvinnék Amerikába a gyártási folyamatokat, akkor például egy iPhone nagyjából 30-40 dollárral kerülne többe legyártani a vállalat számára – legalábbis egy korábbi elemzés erre enged következtetni. Cserébe viszont szabadabb kezet kapnának és jobban tarthatnák a kapcsolatokat a partnereikkel, illetve könnyebb lenne a felügyelet, így végeredményben akár kevesebb lehetne a nem megfelelő minőségű produktum.

Egyelőre ugyan nincsenek arról hírek, hogy az Apple bármikor úgy döntene, hogy az USA-ba helyezi át a gyártási folyamatokat, de akár biztosra is vehetjük, hogy erre mostanában úgysem fog sor kerülni. Mindenesetre ha azt nézzük, akkor a kaliforniaiaknak már sikerült 2 millió munkahelyet létrehozniuk Amerika szerte, ami szintén nem elhanyagolandó tényező.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

  1. Patrik - 2016.11.17. 15:32

    Ebben az esetben nem bánnám ha mondjuk többet kellene egy iPhone-ért fizetni.

  2. Bigyo - 2016.11.18. 10:12

    Szerintem akkor is beleferne a mostani budzsebe

  3. Patrik - 2016.11.18. 12:06

    Persze hogy beleférne:) ez nem kérdés. Csak az Apple óriási haszonkulcscsal dolgozik, ha ezen tudnának változtatni (márpedig tudnának), akkor nem lenne nagy különbség az ár között. Sőt.

Szólj hozzá Te is!