Érkezhet egy jet white iPhone 7; egyelőre biztosan nem lesz iPhone SE frissítés – mi történt a héten?

HusztiD 2016.11.13. 15:52 Apple, Kiemelt hírek 0 db 480

Eltelt egy újabb eseménydús hét, hiszen az elmúlt napokban is voltak érdekes hírek, melyek közül szokás szerint összeszedtük a legaktuálisabbakat.

applepaysplashsa

Egyelőre biztosan nem kapunk új iPhone SE frissítést

A KGI jól ismert elemzője, Ming-Chi Kuo ismételten hallatott legújabb jóslatairól. Nem ez az első, hiszen az utóbbi hetekben folyamatosan szolgált különféle információkkal, azonban most megosztotta, hogy szerinte hogyan alakulnak a dolgok az Apple és iPhone háza táján a dolgok a következő év első felében.

og

Bővebben itt.

Hamarosan piacra dob egy jet white iPhone 7 modellt is az Apple

Új és annál érdekesebb beszámolóval állt elő a jól ismert japán Macotakara oldal, akik azt állítják, hogy az Apple hamarosan bemutat egy új színt az iPhone 7 modelljeinél. A jet black, vagyis kozmoszfekete nagy sikerére való tekintettel tervezték meg ennek a párját, ami hasonlóan fényes, lakkos borítást kap, azonban fehér színben.

apple-iphone-7-jet-white-color-option-796x398

Bővebben itt.

Minden riválist felülmúlnak az új MacBook Pro eladások

Egy héttel ezelőtt már Phil Schillernek köszönhetően megtudtuk, hogy minden eddiginél nagyobb kereslet mutatkozik az új MacBook Prók iránt. Ezúttal a Slice Intelligence szolgált új felméréssel, akik arról számoltak be, hogy öt nap alatt minden riválisát felülmúlta az Apple.

apple-macbook-pro-touch-bar-2016-models

Bővebben itt.

Előző negyedévben az Apple teljesített legjobban az okostelefonok piacán

A legutolsó negyedévben ugyan kevesebb telefont adott el az Apple, mint egy évvel korábban, de igazából nem ez a lényeg. A BMO Capital Markets legújabb elemzése rámutatott az igazán mérvadó dologra: a harmadik negyedévben az almások 103,6 százalék profitra tettek szert az okostelefonok piacán. Éles volt a verseny az első helyért, ugyanis a Samsung csupán 0,9 százalékkal maradt le.

iphone-7-iphone-7-plus

Bővebben itt.

Hamarosan újabb idegesítő funkciót kap a Facebook Messenger

A Facebook üzenetküldésért felelős alelnöke, David Marcus egy egészen új funkciót prezentált a Dublinban megtartott Web Summit 2016 konferencián. Lényeg, hogy a közösségi oldal által ezentúl több kéretlen reklámot fogunk kapni, méghozzá egyenesen a Messengerből.

screen-shot-2016-11-08-at-6-30-57-pm

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején jött a hír, hogy az Apple jelentősen csökkentette az USB C adapterek árát, valamint arról egyaránt beszámoltunk, hogy hamarosan bezár az Apple Watch-ra szakosodott párizsi bolt. Megérkezett a Gmail újragondolt alkalmazása, illetve láthattunk egy remek videót, melyből kiderült, hogy mennyivel tölt gyorsabban az iPhone 7 Plus az iPad adapterével. India kormánya egyezséget kötött az iPhone feltörésére szakosodott izraeli vállalattal, ami után megtudhattuk, hogy a Microsoft már évekkel ezelőtt bemutatta a saját Touch Bar elképzelését.

trmp

A hét második felében kiderült, hogy igencsak jól zárta a negyedévét az Apple fő beszállítója, illetve azt szintén megtudhattuk, hogy eléggé népszerű lett az Apple Pay a webes felületeken. Az elmúlt napokban az Apple újra kiadta az iOS 10.1.1-et, illetve megtudtuk, hogy a Siri továbbfejlesztésére szakosodott kutatóközpont található Cambridgeben. Végezetül jött a hír, hogy Amerikába viheti vissza pénzét az Apple az elnökválasztásnak köszönhetően, nem utolsó sorban pedig kiderült, hogy igencsak jól pörög az új MacBook Pro.

Ezek a hírek jutottak a negyvenötödik hétre. Jövő héten feltehetően újabb bétákat kapunk az Apple-től, valamint biztos lesznek egyéb, érdekes híreink is, így maradjatok velünk!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!