Az elnökválasztás miatt Amerikába viheti vissza pénzét az Apple

HusztiD 2016.11.11. 14:55 Apple, Egyéb 0 db 171

trmp

Mint azt már nagyon jól tudjuk, az elmúlt napok folyamán megtörtént az amerikai elnökválasztás, melynek következtében Donald Trump lett az USA új elnöke. Az Apple természetesen nyíltan nem politizált, de jól tudjuk, hogy nem igazán kedvelték Donaldot, hiszen év elején még az iPhone bojkottálta.

Nehéz lesz hosszabb távon megmondani, hogy milyen lesz a kaliforniai vállalat és az elnök kapcsolata, viszont lehetséges, hogy mégsem lesz annyira rossz, mint sokan azt elsőre gondolnák. Trump nem olyan rég nyilatkozta, hogy csökkenti az adókat. Mint tudjuk, több nagyvállalat külföldön tartja pénzét, ugyanis korábban 35 százalékos adót kellett fizetniük, amennyiben Amerikában vitték vissza. És most? Donald leviszi 10 százalékra pont azért, hogy a vállalatok visszahozzák a pénzeiket, hiszen súlyos trilliárd dollárokról van szó, amelyeket jobb otthon tartani és megadóztatni kisebb mértékben, minthogy külföldön legyenek.

Hogy az Apple haza viszi-e ennek hatására a pénzét, vagy nem, azt még most nem tudjuk, viszont ha visszaemlékszünk, akkor 3 évvel ezelőtt Tim Cook pontosan kiemelte, hogy sok az a bizonyos 35 százalék. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy milyen hatása lesz az Apple-re az új elnök.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!