Újabb rekordokat dönt az Apple fő beszállítója

HusztiD 2016.11.09. 17:25 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 214

chip_cpu_large_2x

Az Apple legismertebb tajvani partnere, a TSMC elég fényes időszak elé néz, hiszen újabb rekordokat döntenek meg. Legalábbis ezt állítja a Bloomberg, hiszen a vállalat egyaránt kimagasló profitokat és részvény-értékeket döntött meg a karácsonyi időszak előtt.

A világ legnagyobb processzorgyártója 32 százalékot növekedett a 2016-os évben. A vállalat értéke jelenleg 156 milliárd dollárra tehető, amit ha nagyon hasonlítani szeretnénk, akkor elegendő Tajvan összesített piaci értékének a 16 százalékával, ami egészen elképesztő adatnak számít. Főleg így, hogy csupán egy chipgyártóról beszélünk.

Mint tudjuk, az iPhone 7-ben lévő A10-es chip javát a TSMC gyártotta le, de pontos adatok arról nem derültek ki, hogy milyen arányban. Egy biztos, az iPhone 6s-nél tapasztalt chipgate miatt a Samsung kevesebb megrendelést kapott idén az Apple-től, valamint most azt csicsergik a madarak, hogy a következő évben debütáló A11-es chipek egészét a TSMC fogja legyártani, hiszen az almásoknál ismételten betette a kaput a Samsung a robbanékony Note 7 esettel.

Ne feledjük azt se, hogy korábbi pletykák szerint a jövőben az Intel egyaránt beszállhat az A szériás processzorok gyártásába, így ha ez megtörténik, akkor nyilván jobban megoszlanak az arányok. Mindenesetre jelenleg oka nincs csüggedni a TSMC-nek, főleg már csak azért sem, mert a karácsonyi időszakra való tekintettel ki sem látszanak a megrendelésekből.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!