Hamarosan újabb idegesítő funkciót kap a Facebook Messenger

HusztiD 2016.11.09. 10:25 Egyéb, Kiemelt hírek 2 db 1,131

screen-shot-2016-11-08-at-6-30-57-pm

A Facebook üzenetküldésért felelős alelnöke, David Marcus egy egészen új funkciót prezentált a Dublinban megtartott Web Summit 2016 konferencián. Lényeg, hogy a közösségi oldal által ezentúl több kéretlen reklámot fogunk kapni, méghozzá egyenesen a Messengerből.

Marcus szerint ha van egy brand, vagy bármilyen nagyvállalat, akikkel Facebook-on korábban felvettük a kapcsolatot (ergo üzenetet küldtünk számukra), onnantól kezdve kéretlen hirdetéseket fogunk kapni az adott márkától. A brandek számára elérhető lesz egy új hirdetési funkció, aminek köszönhetően olyan felhasználók számára küldhetnek reklámokat, akik korábban Messengeren beszélgetést kezdeményeztek. Eléggé idegesítőnek hangzik, nem?

David elmondása szerint ha még nem küldtünk üzenetet a vállalatok számára, akkor azoktól nem fogunk kéretlen anyagokat kapni. A hirdetések küldői továbbra sem fogják látni a személyes adatainkat, valamint ha valaki valamilyen kéretlen reklámot kap, akkor lehetősége lesz blokkolni a konverzációt, így többet elvileg nem fogunk reklámokat kapni attól a brandtől. A vezető állítása alapján ezzel a funkcióval tiltjuk le végérvényesen a kéretlen üzeneteket.

Az új funkció már ezen a héten hatályba lép, azonban egyelőre nem derült ki, hogy világszerte, avagy csak bizonyos régiókban. Mindenesetre ez egy nagyon jó hír a vállalatok számára, hiszen könnyebben és talán célirányosabban reklámozhatnak, viszont ha a felhasználói elégedettséget nézzük, akkor eléggé zavaró lesz, hiszen biztosan fogunk több idegesítő reklámanyagot kapni.

Mit szóltok?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Djc - 2016.11.09. 20:41

    Neeeeeeeee. Plsssss

  2. Scania - 2016.11.10. 23:28

    Gondolom a v2.7.2-esbe nem igazan tudnak ilyet kuldeni a 93.0-val ellentetben

Szólj hozzá Te is!