Nagy kereslet mutatkozik az új MacBook Próra; 3-5 év előnyre tesz szert az Apple – mi történt a héten?

HusztiD 2016.11.06. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 368

A hosszú hétvégének köszönhetően kicsit rövidebb volt ez a hét a megszokottól, azonban az Apple háza táján is voltak érdekes történések, melyek közül összeszedtük a legérdekesebbeket.

macbook-pro

Minden eddiginél nagyobb kereslet van az új MacBook Próra

Az Independentnek lehetősége volt a marketingért felelős Phil Shillerrel társalogni kicsit, melynek apropóján igencsak érdekes dolgokról esett szó az új MacBook Pro kapcsán. A vezető kezdésnek elmondta, hogy nagyon büszkék az új masinára, hiszen nem csak, hogy ez az eddigi legjobb laptop amit csináltak, de hihetetlenül népszerű is egyben. Elmondása alapján minden eddigi MacBook rendelést túlszárnyalnak az online előrendelések, de pontos számokat nem osztott meg.

macbookpro

Bővebben itt.

3-5 év előnye lesz a kiterjesztett valóság piacán az Apple-nek

Nagyon beindult a KGI elemzője, Ming-Chi Kuo, hiszen az utóbbi hetekben folyamatosan megosztotta gondolatait a nagyérdeművel. Kedvenc szakértőnk ezúttal más témát boncolgatott, mégpedig a mostanában felkapott kiterjesztett valóságot, melyről Tim Cook többször beszélt az elmúlt időszak folyamán.

augmented-reality-example-ios-apple

Bővebben itt.

Ming-Chi Kuo szerint jóval olcsóbb lesz a következő évi MacBook Pro család

Valamivel több, mint egy hete az Apple hivatalosan bejelentette a 2016-os MacBook Pro modelljeit, de kedvenc elemzőnk már a következő évi line-up-ról beszélt. Amennyiben helyesek a szakértő számításai, akkor valamikor a következő év második felében érkeznek a némileg újragondolt laptopok.

apple-macbook-pro-touch-bar-2016-models

Bővebben itt.

Csökkenő tablet piacon tovább növeli fölényét az Apple

Az IDC legújabb felmérésében a világszintű tablet eladásokat vizsgálták, ahol az Apple továbbra is képes tartani vezető pozícióját. Mi több, az éves szinten 14,7 százalékot visszaeső piacon képesek voltak a tavalyi 19,6 százalékról 21,5 százalékra megnövelni a részesedéseiket.

9-7-ipad-pro

Bővebben itt.

A kínai gyártók felfalják a piacot az Apple elől

Az Apple az előző hét folyamán már bejelentette, hogy hogyan zárta aktuális negyedévét, azonban most a Strategy Analytics adott ki egy új felmérést az okostelefonokat illetően. Az adatokból tisztán kivehető, hogy az elmúlt negyedévben 6 százalékot növekedett a piac az előző éves eladásokhoz képest, azonban ez leginkább a kisebb gyártóknak köszönhető.

12649672_500660_702510089fd423bd654de714e8eaca4f_wm

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelső felében beszámoltunk egy ukrán fiatalemberről, akit iPhone Hétnek hívnak, majd ezt követően jött egy új pletyka az iPhone 8-ról, mely szerint 3 méretben fog megjelenni. Új hónap, új drónfelvétel a Campus 2-ről, valamint Tim Cook beszélt Siri és az adatbiztonság párosáról. Megtudhattuk, hogy miért csak 16GB-os MacBook Prót rendelhetünk elő, valamint jött a jó hír, hogy valószínűleg jelentős árcsökkenés vár az Apple Music előfizetésre.

iphone-7-dive-ad

A hét második felében kiderült, hogy a Foxconn már a vezeték nélkül tölthető iPhone 8 prototípusokat tesztel, illetve jött a hír, hogy egy súlyos iOS 10 biztonsági hiba miatt zártak le egy fiatalt. Ha lemaradtatok volna, akkor itt megnézhetitek a legújabb iPhone 7 reklámot, valamint rossz hír, hogy januárra tolódott az AirPods fülesek megjelenése. Végezetül volt egy remek akkumulátor töltési teszt, majd az új MacBook Prót is darabjaira szedte az iFixit csapata.

Ezek jutottak a negyvennegyedik hétre. Nehéz most megmondani, hogy mit várhatunk a következő hétre, azonban szinte biztosak lehetünk benne, hogy az Apple újabb bétákat ad ki, valamint reméljük, hogy most már az iPhone 7 Plus modellek is megérkeznek, ugyanis a hivatalos megjelenés óta több hetes szállítási határidőket vállal az Apple, ami egyszerűen nem akar csökkenni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!