Minden eddiginél nagyobb kereslet van az új MacBook Próra

HusztiD 2016.11.04. 17:55 Kiemelt hírek, Mac 5 db 381

macbookpro

Az Independentnek lehetősége volt a marketingért felelős Phil Shillerrel társalogni kicsit, melynek apropóján igencsak érdekes dolgokról esett szó az új MacBook Pro kapcsán. A vezető kezdésnek elmondta, hogy nagyon büszkék az új masinára, hiszen nem csak, hogy ez az eddigi legjobb laptop amit csináltak, de hihetetlenül népszerű is egyben. Elmondása alapján minden eddigi MacBook rendelést túlszárnyalnak az online előrendelések, de pontos számokat nem osztott meg.

Volt egy igen kényes kérdés, mely szerint mennyire meglepett Phil a felhasználók visszajelzéseit illetően. A vezetőt kissé meglepték a visszhangok, de hozzáfűzte, hogy lényegében nem kellene. Nehéz döntést hoztak az új MacBook Próval, s tudják, hogy végeredményben jól döntöttek. Példának az iMac-et hozta fel, hiszen amikor először bejelentették, akkor fanyalogtak tőle az emberek, végül pedig egy igen népszerű masina lett.

macbook-pro-demo-video-1024x576

Phil szintén megosztotta, hogy nagyon elkötelezettek az új gépek iránt, hiszen ez az eddigi legjobb gép, amit megalkottak. Viszont azt egyaránt megjegyezte, hogy jelenleg még nem mindenki számára lehet megfelelő (nyilván itt az USB C-re gondolt, ugyanis sokaknak gondot okoznak az átalakítók, mivel még nincs szélesebb körben elterjedve a szabvány).

Az Independent egy sokak által érdekelt témára egyaránt rákérdezett: több gyártó kezd egy laptop-hibrid masina piacra dobásával, de mi a helyzet az Apple-nél? Phil az L alakra hivatkozott, ugyanis ez egy laptop alapvető formája. Szerinte semmi értelme annak, hogy érintőkijelzővel vértezik fel a gépeiket, ugyanis azzal megbontják ennek az L alaknak a működését. Elmondása alapján korábban dolgoztak hasonló elképzelésen, de higgyük el neki, hogy egy egérrel és billentyűzettel sokkal könnyebb a gépet irányítani, mint az ujjainkkal. Nem mellesleg ezért mutatták most be a Touch Bar-t, ugyanis szerinte ennek van értelme, ezzel lehet kiegészíteni a rendszert, nem pedig egy érintőkijelzővel.

screen-shot-2016-10-27-at-11-58-21-am

Végül feljött a jack csatlakozó kérdése, melyre Schiller megjegyezte, hogy a MacBook Prót lényegében egy professzionális gép, így ezért nem nyírták ki belőle. Érdekes viszont, hogy az SD kártyaolvasót mégis megszüntették, a vezető elmondása szerint azért, mivel az olyan volt, mint egy nehézkes kő. Akinek pedig erre szüksége van, az kénytelen lesz adapterekkel élni.

Érdekes a vezető utóbbi nyilatkozata, mely szerint azért nem vették ki a jack csatlakozót, mivel az egy professzionális gép. Akkor mi a helyzet az iPhone 7-tel? Nyilván arra nem lehet azt mondani, hogy professzionális, hiszen csak egy telefonról beszélünk, de egyben nem egy olcsó készülékről, amihez szívesen vesz átalakítókat a felhasználó. Mindenesetre nagyon érdekes dolgokat tudhattunk meg Philtől.

Ti hogy vagytok a témával? Lesz új MacBook Pro?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 5 db

 1. Istvan - 2016.11.04. 18:30

  Mar megrendeltem ! Nov 28 – dec 5 kozott erkezik :)

 2. Bigyo - 2016.11.04. 21:00

  En nemreg adtam el a 2015-os R9 lapeszom. Mivel olyan dolgot nem muveltem vele mint amire kitalaltak igy feleslegesnek tarottam hogy egy ilyen draga gepem legyen. Egyebkent szeretten nagyon.

 3. MatyiG - 2016.11.04. 22:12

  En nekem mar több mint másfél éve van egy MacBook pro-m, es teljesen meg vagyok vele elégedve. Grafikai tervezettől kezdve filmezesig mindenben kiváló, úgyhogy addig amíg ilyen magas áron van az új pró es a legtöbb eszközömhöz átalakító kellene az USB C miatt, addig en nem tervezem lecserélni. Egyebkent az újabb eszközökön (i7, watch 2..) mar USB C-s töltöket adnak? Vagy jár a géphez legalább 1 átalakító?

 4. Rendes Milán - 2016.11.05. 00:22

  Aki megveszi az 550-es modellt,az oltári batár idióta.
  Szinte ugyan az,mintha a 470K-s előző Prót nagyobb SSD-vel veszed.Plusz vegyél még egy vagon átalakítót..Ha már vennék,akkor a 650-es modellt venném,de még azt sem nevezném prónak..Ami igazán Pró gép,az már az 1milla feletti 15″-es.Az összes többi nem pró,csak a neve az!

 5. Zoli - 2016.11.06. 09:46

  Ekkora marketing kamut! Ilyen hírrel akarják takargatni, hogy nincs elôrelépés, de megéri.

Szólj hozzá Te is!