Ming-Chi Kuo szerint jóval olcsóbb lesz a következő évi MacBook Pro család

HusztiD 2016.11.02. 17:55 Kiemelt hírek, Mac 2 db 286

apple-macbook-pro-touch-bar-2016-models

Még nincs egy hete, hogy az Apple hivatalosan bejelentette a 2016-os MacBook Pro modelljeit, de kedvenc elemzőnk már a következő évi line-up-ról beszélt. Amennyiben helyesek a szakértő számításai, akkor valamikor a következő év második felében érkeznek a némileg újragondolt laptopok.

Az első és legfontosabb dolog, hogy olcsóbbak lesznek a gépek. Pontos árakat ugyan nem írt, de megjegyezte, hogy az Apple eléggé felárazta a 2016-os masinákat, ennek apropóján pedig jövőre képes az árcsökkentésre. Kicsit azért vicces, hogy az almások jelentősen felvitték a gépek árait, s ha tényleg igaz Kuo jóslata, akkor jövőre leviszik ugyanarra a szintre az árakat, mint ami korábban volt, a 2015-ös modelleknél.

Végül megtudhattuk, hogy valószínűleg az Intel új processzoraival lesznek felszerelve a gépek. Már persze ez akkor igaz, ha addigra az Intelnek sikerül piacra dobnia a Canonlake architektúrájú chipjeit. Amennyiben nem, akkor a Coffee Lake családot kapják meg a gépek. És miért fontos mindez? Mivel ha Canonlake CPU lesz a masinákban, akkor az Apple-nek lehetősége lesz 32GB RAM-mal szerelt gépeket kiadnia, mivel az támogatja az LPDDR 4 szabványt. A jelenlegi  gépekben lévő processzor pedig csak az LPDDR 3-at használja, ezért korlátozták le 16GB-ra. Nem mellesleg az Intel ígéretei szerint a jövőre megjelenő processzorok 15-25 százalékkal lesznek energiatakarékosabbak.

Ennyit mondott most kedvenc elemzőnk. Ha lemaradtatok volna, akkor itt érdemes bepótolnotok, hogy voltaképp miért nincs 32GB memóriával szerelt modell, illetve itt még azt is boncolgattuk, hogy mi a baj az Apple jelenlegi politikájával. Mindenesetre ha jövőre tényleg olcsóbbak lesznek a gépek, akkor az Apple most alaposan tökön rúgta önmagát. Egy év múlva kiderül!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. GaPeti - 2016.11.02. 22:47

    A 2016-os Macbook azért drága hogy a 2017-es Macbook-ot a 2015-ös áron lehessen adni? Ennek semmi értelme! Szerintem egyszerűen az Apple túlárazta a Macbook-ot (na jó eddig is túlárazott volt). De ez már a nálunk gazdagabb országokba is kiverte a biztosítékot. Szóval az Apple kénytelen vissza árazni a gépeit. Ez persze csak találgatás de ha 2017-ben visszatérnek a “régi” árazáshoz, akkor tényleg bekaphatja az Apple.

  2. Istvan - 2016.11.03. 20:34

    Ennek nagyon orulok , mert 1 hete rendeltem meg ……

Szólj hozzá Te is!