Kisebb akadályokkal, de nagy siker elé néz Japánban az Apple Pay

HusztiD 2016.10.28. 17:55 Apple Pay, Kiemelt hírek 1 db 216

og

A napokban megjelent iOS 10.1-gyel az almások ígéretükhöz híven elérhetővé tették az Apple Pay-t Japánban. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, igencsak ígéretes dolgok elé néznek a kaliforniaiak, hiszen itt lesz az eddigi legfejlettebb a szolgáltatásuk.

Tudni illik, hogy a szigetországban nagyon elterjedt a FeliCa, ami egy NFC technológián alapuló fizetési rendszert rejt magában. A Japán lakosok többek között ezáltal vásárolhatnak a tömegközlekedési jegyeket. Ennek kapcsán az Apple egy külön iPhone 7-et árul, amiben egy másik fajta NFC chip van direkt azért, hogy támogassa a szolgáltatást. Nem mellesleg a FeliCa csak a tavalyi év folyamán összesen 46 milliárd dollárnyi tranzakciót bonyolított le.

Ebből kifolyólag, ha valaki más országból veszi meg a telefonját, s azt Japánban szeretné használni, akkor arra nem lesz lehetősége, mivel nem olyan NFC chip van benne, mint amilyen szükséges volna. A FeliCát egyébként az almások termékei közül egyelőre csak az iPhone 7 és Apple Watch Series 2 modellek támogatják. Illetve tisztában kell lenni azzal is, hogy csupán Japánban lévő pénzintézetek bankkártyáival üzemelnek a szolgáltatások, más országokéval nem.

A rajtot követően több felhasználó adott hírt, hogy egyszerűen nem működik megfelelően a fizetési szolgáltatás. A Bloomberg beszámolója alapján szó szerint megduplázódtak a hitelkártya regisztrációk a FeliCa rendszerében, s ezért tapasztalható néhol leállás. Persze kínosan érinti ez most az Apple-t, azonban egyben bizakodásra ad okot, hiszen már most nagy igény mutatkozik rá ezek alapján.

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket, hiszen ha valahol igazán sikeres lehet az Apple Pay, akkor az biztosan Japán lesz. Ezek után pedig csak remélni tudjuk, hogy belátható időn belül nálunk is elrajtol az almások szolgáltatása.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Kondi - 2016.10.29. 05:55

    Kereskedelemben dolgozom. Sokszor tapasztaltam, hogy a paypass-os kártyaterminálon droidos telóval fizetnek. Lehet, hogy külföldi a kártya, de náluk működik.

Szólj hozzá Te is!