Tarolt az iPhone 7 Plus a harmadik negyedévben

HusztiD 2016.10.25. 11:57 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 333

iphone-7-jet-black

A Consumer Intelligence Research Partnert (CIRP) szakemberei végeztek egy előzetes számítást a 25-i pénzügyi konferencia előtt. Az elemzők szerint a szeptember 30-val véget ért harmadik negyedévben az iPhone 7 Plus igencsak népszerű volt, hiszen a hetes modellt megvásárlók 43 százaléka adta le rendelését a nagyobbik telefonra.

Ha pedig az elmúlt három hónapos ciklust nézzük, akkor a mezei iPhone 7 31, míg a Plus 12 százalékot tett ki az összes iPhone megrendelésből. Eléggé szép számok ezek, hiszen ha összeadjuk, akkor szintén 43 százalék jön ki. Magyarán mondva szeptember második felében adta el az Apple az elmúlt három hónap megrendeléseinek csaknem a felét.

Természetesen nem igazán meglepő dolog ez, hiszen mint ilyenkor lenni szokott, a felhasználók inkább kivárják azt a pár hetet, míg a vállalat bejelenti az új telefonokat. Ha pedig a régi tulajokat nézzük, akkor az iPhone 7 vásárlóinak 36 százaléka váltott a hatos modellekről, míg további 17 a tavalyi 6s-ről.

Végezetül szó esett az SE-ről egyaránt, ami továbbra is a harmadik legnépszerűbb telefon az eladások alapján. A harmadik negyedéves értékesítések 9 százalékát tette ki az SE.

Ne feledjétek, ma este lesz a 2016 Q4-es pénzügyi konferencia, így mi kíváncsian várjuk, hogy milyen adatokkal áll elő az Apple. Vajon képesek lesznek felülmúlni az egy évvel ezelőtti eladásokat, avagy egy újabb visszaeső negyedév elé néznek? Hamarosan kiderül!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!