Siri vs Google Assistant, avagy melyik a jobb?

HusztiD 2016.10.25. 15:55 iOS, iPhone 0 db 647

sddefault

Napjaink egyik legismertebb tech YouTubere, Marques Brownlee új videót töltött fel csatornájára, melyben arra keresett választ, hogy melyik virtuális személyi asszisztens a jobb, illetve hogy milyen különbségek vannak közöttük. A kérdés adott, az Apple, avagy a Google alternatívája a jobb 2016-ban?

Mint tudjuk, virtuális segítőink már évek óta piacon vannak, az elmúlt időszakban pedig viszonylag sokat fejlődtek és okosodtak egyben. Az alábbi videóból pedig megtudhatjuk a különbségeket. Röviden annyit azért el lehet mondani, hogy Siri nincs annyira elmaradva, mint ahogyan azt sokan állítják. Sajnos komplexebb, előzőlegesen feltett kérdésekre még most sem képes válaszolni, viszont a Google alternatívája igen. Ez jelenleg hatalmas előnyt jelent, viszont reméljük, hogy az iOS 11-re már jobban rágyúrnak Siri ezen hiányosságára a kaliforniaiak.

A másik oldalról pedig Siri sokkal viccesebb, mint a Google Assistant, aki leginkább egy droidhoz hasonlítható. Valamint Siri több esetben sokkal átfogóbb válaszokat adott, mint riválisa. Legjobb talán az lenne, ha a kettő keverékét kapnánk meg, hiszen akkor nem csak poénos, de egyben sokoldalúbb lenne a szoftver.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!