Megtörtént a trónfosztás: mostantól Kínából származnak az App Store bevételek jelentős része

HusztiD 2016.10.25. 17:55 iOS, Kiemelt hírek 0 db 156

01-china-surges-ahead-us-banner

Hónapokkal ezelőtt már megvoltak az előjelek, ugyanis a korábbi statisztikák remekül kimutatták, hogy hónapokon belül Kína lesz az App Store fő piaca. Mint tudjuk, eddig Amerikában volt az Apple virtuális boltjának a legnagyobb hálózata, azonban az utóbbi időszakban egyre jobban növekedett az ázsiai ország, amely mára átvette a vezető szerepet.

Az App Annie számításai alapján az idei év harmadik negyedévében az iOS bevételek többsége Kínából származott. Szám szerint több, mint 1,7 milliárd dollárról beszélhetünk, ami arra elegendő, hogy 15 százalékkal beelőzze az amerikai társaik teljesítését. Szintén érdemes megemlíteni, hogy az elmúlt két év folyamán 500 százalékos növekedést könyveltek el az ázsiai felhasználók.

top-3-countries_ios-revenue

A szakemberek rámutattak, hogy az elmúlt három hónap folyamán az összes App Store letöltés 25 százalékát tették ki a játékok, a többit pedig a különféle programok. Ha pedig már játékok, akkor ez a kategória generálta a legnagyobb forgalmat az almásoknál, ugyanis a bevételek háromnegyede származik többek között olyan ismert nevekből, mint a Pokemon Go vagy a Candy Crush alkalmazáson belüli bevételeiből.

Természetesen még várható, hogy tovább növekszik Kína az Apple szempontjából, így feltehetően a következő negyedévben még ennél is nagyobb mértékekkel uralja majd az almások piacát az ázsiai ország. Egyszerűen félelmetes, hogy mennyit növekedtek az utóbbi évek folyamán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!