Kaszálták a Project Titan-t; ez lesz a jövőbeli MacBook Prók újdonsága – mi történt a héten?

HusztiD 2016.10.23. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 242

Sok-sok érdekes hír volt erre a hétre, melyek közül összeszedtük a legérdekesebbet. Volt itt iPhone 7, Apple Watch, valamint a hamarosan bemutatásra kerülő Mac modellekről is olvashattunk.

27496376151_4a7aaa1c71_b

Dinamikus billentyűzet bevezetését tervezi 2018-ra az Apple

A Wall Street Journal nemrég arról adott hírt, hogy az Apple a Sonder Design segítségével hamarosan bevezeti az úgynevezett E-Ink billentyűzetet, aminek köszönhetően sokkalta univerzálisabbak lesznek a jövőbeli MacBook modellek.

macbook-keyboards

Bővebben itt.

Jóformán kaszálta a Project Titan-t az Apple

Viszonylag régen hallottunk már az Apple Car-ról, vagyis a jó ideje Project Titan-ként emlegetett nyílt titokról. Egyik legutóbbi hír az volt, hogy az öreg veterán, Bob Mansfield újra csatlakozott az Apple-höz annak érdekében, hogy a saját keze alatt irányítsa a projektet, de azóta bizony nem sokat tudunk a dolgokról.

screen-shot-2016-01-21-at-10-56-35-780x424

Bővebben itt.

Ilyen furfangos módon titkolózik az Apple

Ha tudni szeretnéd, hogy az olyan nagyvállalatok, mint például az Apple, milyen védjegyeket védetett le, akkor igen könnyű dolgod lehet, hiszen könnyen utánajárhatsz a neten az amerikai védjegyek között. Többek között így jött rá anno az internet társadalma az Apple Watch, vagy az EarPods elnevezésekre.

2000px-us-patenttrademarkoffice-seal-svg

Bővebben itt.

Az iOS 10 jelzi, ha elromlik az iPhone 7 Home gombja

Ahogyan azt hónapok óta sejtettük, az Apple egy teljesen új iPhone 7-et mutatott be, amiben látszólag ott van a fizikális Home gomb, azonban mint tudjuk, csupán egy nyomásérzékeny felületről van szó. Sokaknak tetszik az új elképzelés, sokaknak viszont nem. Elvileg ez egy sokkal biztonságosabb megoldás, hiszen mivel nem fizikális, így elvileg nincs, mi elromoljon benne.

screen-shot-2016-10-15-at-9-47-08-am

Bővebben itt.

Jövő év elején érkezik a Google féle Apple Watch rivális

Még nincs két hete, hogy bemutatkozott volna a Google új okostelefonja, a Pixel, de máris újabb hírek terjengenek a tech vállalat körül. Nem csak, hogy az iPhone 7-tel kívánja felvenni a versenyt az óriás, de a legújabb szóbeszédek szerint hamarosan beszállnak az órák piacára egyaránt.

nexus-google-watch

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében kiderült, hogy mikor érkeznek a Nike+-os Apple Watch modellek, valamint egy új almás okosóra egyaránt felbukkant a láthatáron. Megérkezett az iOS 10.0.3, ami után egyből kiderült, hogy 27-én lesz az új Apple evenet, valamint megtudtuk, hogy mostantól nem lesznek lopásgátlók az iPhone-okon az Apple üzleteiben. A TSMC pénzügyi jelentéséből arra következtetnek a szakértők, hogy pörögnek az iPhone 7 eladások. Ha már iPhone 7, akkor ezt érdemes elolvasnotok, illetve azt szintén, hogy hamarosan egy új Siri köszönhet ránk vissza.

nike

A hét második felében jött a hír, hogy az Apple megkezdte a szorosabb együttműködését a partnereivel, valamint azt is megtudtuk, hogy az Apple Watch mér a legpontosabban az okosórák közül. Kicsivel később újabb bétákat kaptunk, ami után megtudtuk, hogy min mesterkedik Jony Ive, illetve az is kiderült, hogy mi is az a Magic Toolbar. Végezetül pedig Cook beszélt a kiterjesztett valóságról, ami után szombaton kaptunk egy új kamera összehasonlító videót az iPhone 7 és Google Pixel párosáról.

Ezek jutottak a negyvenkettedik hétre. Ne felejtsétek, jövő héten újabb izgalmak várnak ránk, ugyanis először jön a2016 Q4-es konferencia, majd rá két napra lesz egy újabb esemény, ahol az Apple fejesei előreláthatóan az új Mac modellekre helyezik a hangsúlyt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!