TSMC pénzügyi teljesítése alapján igencsak pörögnek az iPhone 7 eladásai

HusztiD 2016.10.17. 15:55 iPhone 0 db 169

chip_cpu_large_2x

A TSMC nem olyan régen számolt be, hogy hogyan teljesített az idei év harmadik negyedévében. Ugyebár tudjuk, hogy minden nagyobb vállalat háromhavonta adja ki a pénzügyi jelentéseit, akárcsak az Apple. Apropó Appl: október 25-én lesz a 2016 Q4-es pénzügyi konferencia.

A tajvani vállalat a júliustól szeptemberig tartó időszakban 28 százalékos plusz profittal zárt, így összesen 3,08 milliárd dollárnyi tiszta nyereségük volt. Ugyan a vállalat nem adott ki információkat arról, hogy pontosan minek köszönhető a növekedés, de annyit viszont elárultak, hogy a csúcs okostelefonokba leszállított chipek emelték meg ennyire a bevételeiket. Mint tudjuk, a TSMC az Apple egyik fő beszállítója, így burkoltan jóformán csak rájuk utalhattak.

A Fubon Research egyébként úgy számolta, hogy a TSMC második féléves bevételének 10-15 százalékáért felelős az Apple, így ha helyesek a számítások, akkor nagyjából 82 millió iPhone 7 és 7 Pluszhoz gyártanak le A10-es processzorokat a 2016-os év végéig. Mi már nagyon kíváncsian várjuk, hogy mit jelent be az Apple 25-én, hiszen az elemzések alapján idén sem lesz fognak szégyenkezni az eladásokat illetően.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!