Pulzus általi azonosítás lehet a következő Apple Watch fő újdonsága

HusztiD 2016.10.14. 12:45 Apple Music 0 db 315

apple_watch_sensor_heartrate_wide

Újabb szabadalom látott napvilágot az Apple-től, melyben egy olyan leírás szerepel, hogy az Apple Watch képes lehet a felhasználó beazonosítására a pulzusmérője által. Mint tudjuk, az az iOS készülékeken már ujjlenyomat által is beazonosíthatjuk magunkat a megadott jelkód mellett, azonban az okosórát illetően kicsit tovább mehet a kaliforniai vállalat.

Lényeg, hogy az órában lévő pulzusmérő szenzorok által képes lenne a készülék megállapítani, hogy éppen ki használja. A biometrikus azonosításra az óra hátulján lévő fényszenzorok lennének segítségül, amelyek alkalmasak arra, hogy úgy megvilágítsák az adott felületet, hogy a rendszer felismerje az adott felhasználó érrendszerét.  Eléggé futurisztikusan hangzik, de elvileg biztonságos a megoldás, hiszen könnyen felismerné az azonosságokat.

Hogy mennyire lenne élőben életképes egy ilyen megoldás, az egyelőre kérdéses, de az Apple-t ismerve biztosan nem lehetetlen. És hogy mikorra várhatunk ilyen jellegű újítást? Az egyelőre nagyon jó kérdés, hiszen tudjuk, hogy a kaliforniai vállalat időről időre védet le jobbnál jobb szabadalmakat. Bízzunk benne, hogy a harmadik generációs okosórákban már bemutatkozik ez az új eljárás.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!